Sport Dalmacija u balunu

druga hnl

Dalmatinci razasuti na svim stranama: ‘narančasti’ savršeni niz žele nastaviti na riječkoj Krimeji, ‘bijeli’ su u Zagrebu nakon što su s Dubravom zamijenili domaćinstvo, a tamo su i Zmijavčani

druga hnl

Posvuda su ovog vikenda razasuti dalmatinski drugoligaši. Od Slavonije preko Zagreba do Kvarnera.

Predvodi ih trenutno najbolji među njima, Šibenik. „Narančasti“ sa Šubićevca jedina su stopostotna momčad poslije tri kola i taj niz žele nastaviti i na Krimeji protiv Orijenta. Iako je novak u ligi uzeo samo dva boda, Šibenik se na čelu s trenerom Krunoslavom Rendulićem ne zavarava i poziva na maksimalnu ozbiljnost.

Slično ozračje vlada i u Hajduku II koji gostuje u Zagrebu kod Dubrave Tim Kabel koja je još i lošije od Orijenta ušla u sezonu, sa samo jednim osvojenim bodom. „Glavom“ je zato platio trener Goran Gajzler kojeg je zamijenio Krešimir Sunara. Taj se dvoboj trebao igrati u Splitu, ali su se momčadi dogovorile zamijeniti domaćinstvo. Nezgodan je to susret za „bile“ jer njihov trener Mario Despotović nije imao sve igrače na raspolaganju zbog obveza u reprezentaciji.

Nismo imali previše prostora za taktičko uigravanje, već smo nadograđivali ono što je odrađeno u prijašnjim utakmicama, no naviknuti smo na ovakve situacije. Dubrava je jedna od najkvalitetnijih momčadi u ligi, a nadam se da će dobar teren u Kranjčevićevoj pogodovati napadačkom stilu obaju sastava – rekao je Despotović.

U Zagrebu je i Croatia koja sutra gostuje kod lanjskog prvoligaša Rudeša. Zmijavčani su pokazali da nisu zalutali u drugoligaško društvo, a u metropoli ih na suparničkoj klupi dočekuje dobar poznanik Mirko Labrović. Dugopolje ide na teško gostovanje u Vinkovce protiv Cibalije, a Solin uz Jadro ima lijepu priliku i u četvrtom kolu ostati neporažen. Suparnik mu je Međimurje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu