Sport Dalmacija u balunu

odluka KOMISIJe ZA NATJECANJE

Stobrečki Primorac ipak ispada, novi trećeligaši su mravinačka Sloga i Vodice

odluka KOMISIJe ZA NATJECANJE

Na sjednici Komisije za natjecanje HNS-a u Zagrebu, kako doznajemo, donesena je odluka kojom su Vodice i Sloga iz Mravinaca novi članovi Treće HNL – jug.

Ova odluka verificirana je na sjednici Izvršnog odbora HNS-a održanoj u Osijeku. U niži rang, odnosno u Županijsku ligu, definitivno ovom odlukom, sele Imotski i Primorac iz Stobreča. Službenu odluku klubovi će dobiti u utorak ili srijedu.

Inače, nakon završetka prvenstva Treće HNL -jug dosta se špekuliralo i tumačilo propise na različite načine oko toga tko će sve sljedeće sezone igrati u ligi.

Odlukom HNS-a, dakle, Vodice i Sloga ušli su izravno, bez kvalifikacija u dalmatinsko trećeligaško društvo, a kao ovosezonski prvaci šibenske, odnosno splitske Županijske nogometne lige.

Komisija za natjecanje HNS utvrdila je da Vodice i Sloga zadovoljavaju sve uvjete za Treću ligu, od naslova prvaka županijske lige, do infrastrukture, financija i dobro organizirane Škole nogometa unutar kluba.

Svojevrsnu ‘licencu’ za Treću ligu nisu dobili prvaci zadarske (Pakoštane) i dubrovačke Županijske lige (Croatia), pa stoga i nije trebalo igrati kvalifikacije, da bi se od četiri prvaka  dobila dva kluba za popunu Treće HNL-jug.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu