Sport Atletika

hanžekovićev memorijal

Hrvatski rekorder protiv dva svjetska prvaka: natjecanje u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana i ove će godine imati jaku konkurenciju

hanžekovićev memorijal

Natjecanje u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana, koje se otprije pet godina održava pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića, omiljeno je među najboljim svjetskim kuglašima, a to pokazuje i ovogodišnja startna lista.

U nikad jačoj sezoni bacanja kugle, u kojoj je čak sedam kuglaša prebacilo 22 metra, većinu onih najboljih gledat ćemo 2. rujna i u Zagrebu. U sjajnoj formi, tako, na 69. Hanžekovićev memorijal dolazi aktualni svjetski prvak Tom Walsh, koji je u subotu pobijedio na mitingu Dijamantne lige u Parizu s 22.44 metra.

Walsh je, inače, trostruki pobjednik natjecanja na fontanama. U jednako dobroj formi je i svjetski i olimpijski doprvak te svjetski prvak iz 2015. Joe Kovacs, koji je krajem srpnja na američkom prvenstvu bacio kuglu 22.31. Na startnoj listi je i njegov sunarodnjak Darrel Hill, koji je na američkim trialsima bacio 22.11, a lanjski osobni rekord mu je čak 22.44. Njima će se u Zagrebu suprotstaviti odlični Poljak Konrad Bukowiecki s ovogodišnjim osobnim rekordom od 21.97, te – Filip Mihaljević.

Naš je rekorder u Parizu bacio vrlo dobrih 21.22, a njegovih rekordnih 21.84 deveti je rezultat sezone na svjetskim ljestvicama. Vrlo vjerojatno ćemo na fontanama gledati još jedno natjecanje na kojem će za pobjedu trebati baciti kuglu preko 22 metra, a rekord miting, podsjećamo, od 2016. s 22.28 drži aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika