Prilozi Prostorija

Na visokoj nozi

Svi volimo kad nam hvale biljke: uz ovaj originalan trik vaše će zablistati, a dom se pretvoriti u 'zavodljivu džunglu'

Na visokoj nozi
Living4menda

Tegle i posude za cvijeće ponekad mogu izgledati monotono, ali s malo kreativnosti i nekoliko dobrih savjeta možete napraviti nešto zanimljivo i drukčije, što će oživjeti vaš unutarnji ili vanjski prostor kuće. Najbolje od svega jest to što ćete potrošiti jako malo novca.

Evo kako od predmeta koje imate kod kuće možete sami stvoriti preslatke visoke lončanice. Potrebni su vam keramička posuda za cvijeće, drveni štapovi, konop, malo tekućeg ljepila i biljka. Prvo je potrebno na dnu posude iscrtati mjesto gdje želite da budu noge lončanici, izbušiti rupe u keramičkoj posudi i na to mjesto umetnuti drvene štapove koji će služiti kao noge.

Ulijte ljepilo u posudu kako bi lončanica i drvene nožice bile stabilne i fiksirane, i nakon što se ljepilo osuši za kraj u svoju novu visoku lončanicu smjestite omiljenu biljku ili cvijet. Što ih je više, to će biti ljepše pa ponovite postupak nekoliko puta i uživajte u novom ruhu svojih biljaka i prostorije. Uz malo mašte dobit ćete novi balkon, dnevni boravak ili primjerice ulaz u dom u kojem ćete uživati svaki put kada ga pogledate.

Ukoliko niste zainteresirani za podizanje lončanica na visoku nogu nego neki drugi oblik preobrazbe vašeg malog kućnog ili balkonskog cvjetnjaka, možete iskoristiti cijeli niz posuda i pretvoriti ih u zanimljive teglice za cvijeće.

Primjerice, mogu to biti malene staklenke dječje hrane koje ćete, uz malo vještine ili pomoć nekoga tko se snalazi s bušilicama i ostalim alatima, objesiti na dasku uz pomoć metalnih okruglih stezaljki i njome ukrasiti zid. Ako u njih ne želite posaditi cvijeće, mogu vam poslužiti i kao vaze ili svijećnjaci.

Posude za cvijeće jednostavno možete napraviti i od starih lonaca, isluženih poljevača, metalnih kutija, pa i konzervi koje lako, uz pomoć ljepila, bušilice i užeta možete pretvoriti u viseće lončanice ili vaze, obojati ih po želji, ukrasiti trakama, čipkom, konopom...

 

Naslovnica Prostorija