Prilozi Auto moto

'ONE Million'

Povodom milijuntog primjerka predstavljen poseban stilski model Touarega

'ONE Million'

S proizvodne trake u Bratislavi (Slovačka) ovih dana sišao je milijunti primjerak Volkswagen Touarega, koji se inače u toj tvornici proizvodi od 2002. godine. 

U povodu tog događaja Volkswagen je predstavio poseban stilski model Touarega na kojem se u najvažnije značajke ubrajaju potpuno nova vanjska “sechura bež” boja (opcijski) te dvije nove vrste naplataka.

Može se birati između 20-inčnih kotača “Bogota” poliranih u visokom sjaju ili 21-inčnih naplataka “Suzuka” u “adamantium srebrnoj” boji. Stilski uređen vanjski dizajn upotpunjuju zatamnjena stražnja svjetla, aluminijske ulazne letvice s natpisom “ONE Million”, pločica na B-stupu također s natpisom “ONE Million”, te difuzor lakiran u boju “black glossy”.

Stilski se ambijent nastavlja i u unutrašnjosti, gdje su ekskluzivna sjedala presvučena kožom “Puglia” obojena ekstraktima lista masline. Gornji dijelovi prednjih sjedala i unutrašnje strane vrata ukrašeni su u obliku dijamanata amber smeđe boje. Izrazito kvalitetnom kožom “Puglia” presvučen je čak i ključ vozila.

Elegantan cjelokupni dojam zaokružuju brojni dekorativni umetci u “silver wave” izvedbi i potpuno digitalizirani Innovision Cockpit, preko čijeg se zaslona, između ostalog, može kontrolirati klima-uređaj ili grijanje sjedala i koji čini središnji dio unutrašnjosti. Cijena za posebni model Touareg “ONE Million” u Njemačkoj se kreće od 80.880 eura u kombinaciji s V6 TDI agregatom snage 286 KS.

Već prvi Touareg iz 2002. godine smatrao se nositeljem tehnologija, a zahvaljujući ovom vrhunskom modelu marka Volkswagen razvila se u jednog od vodećih svjetskih proizvođača širokog spektra vozila. Touareg je brzo postao bestseler: za prvu i drugu generaciju (od 2010. godine) odlučilo se gotovo milijun vozača.

Aktualna treća generacija nastavlja pratiti ovaj uspješan put – s novom maksimalnom razinom tehnoloških inovacija, autentično dinamičnim dizajnom SUV-a i maksimalnom svakodnevnom praktičnošću. Najnovija se generacija k tomu fokusira na maksimalnu povezanost te na pojedine djelomično automatizirane funkcije vožnje koje značajno povećavaju udobnost i dinamiku. 

Naslovnica Auto moto