Prilozi Auto moto

CITROENOVIH 100 GODINA

Jedinstvena izložba automobila oduševila je mlade, ali i pobudila sjećanja starijih generacija

CITROENOVIH 100 GODINA

Citroën je proslavio 100. obljetnicu postojanja od 14. do 16. lipnja ove godine u 15. arondismanu u Parizu, gdje je priča započela 1919. godine.

U ulici Linois, središtu kvarta kojim je dominirala tvornica marke Citroën Javel više od 50 godina bilo je izloženo 100 ikonskih modela marke. Posjetitelji su imali priliku proći putovanje kroz vrijeme te su na 400 metara otkrili modele koji su obilježili automobilsku povijest s jedinstvenim dizajnom i pristupom udobnosti od Tipa A do posljednjih konceptnih automobila, Ami One Concept i 19_19 Concept.

Jedinstvena izložba oduševila je mlade generacije, ali pobudila sjećanja starijih generacija. Prvi Citroën, Tip A, lansiran je u Parizu u lipnju 1919. Kako bi proslavio rođendan, brend je stvorio buzz u 15. arondismanu, gdje je priča i započela.

Nekoliko metara od obale Seine, na mjestu tvornice Javel, pariška ulica bila je transformirana preko noći i iznenadila prolaznike u ranim jutarnjim satima. Protežući se na 400 metara niz ulicu Linois, 100 automobila i kombija koji predstavljaju stogodišnjicu marke bili su izloženi na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Ikonski modeli od privatnih kolekcionara i iz Konzervatorija prizivali su 100 godina odvažnosti i inovacija posvećenih slobodi trenutka i avanturi. Na izložbi na otvorenom bila su četiri konceptna automobila, 74 ikonska modela,14 modela iz motorsporta, tri modela koja simboliziraju automobilsku avanturu i pet modela iz trenutne game.

Citroen je tako obilježio svoju obljetnicu izlažući modele koji ne samo da su obilježili prvih 100 godina marke Citroën, već i automobilsku industriju, automobile koji ilustriraju identitet marke.

Citroën je popularna marka koja se sviđa vozačima desetljećima, sa svojim odvažnim dizajnom i udobnošću bez premca posvećenim mobilnosti za sve. To je marka s jedinstvenom osobnošću, najviše sakupljana kod kolekcionara u svijetu. Izložba naziva “Born Paris XV” održana je u kvartu čiji je život obilježen tvornicom Citroën tijekom 50 godina.

Naslovnica Auto moto