Prilozi Auto moto

Citroën 19_19 Concept

Pravi NLO automobilskog svijeta: stopostotno električno vozilo dometa do 800 kilometara

Citroën 19_19 Concept

Ami One Concept, simbol gradske električne mobilnosti predstavljen je u veljači prošle godine da bi sada Citroën promovirao i model čudnog naziva u konceptnom obliku 19_19, kao viziju iznimne udobnosti i izvangradske mobilnosti koja pomaže u bijegu iz grada.

Ovaj koncept razlikuje se od uobičajenih automobila s obzirom na to da je aerodinamičan, tehnološki napredan i iznimnih proporcija, dok je spektakularan dizajn njegove ostakljene kabine nadahnut aeronautikom. Pravi NLO automobilskog svijeta.

Kabina ovog neobičnog koncepta osmišljena je kao pravi salon zahvaljujući uređenju i materijalima te svakom putniku predstavlja utočište u kojem svako sjedalo pruža jedinstveno iskustvo potpune udobnosti.

Riječ je stopostotnom električnom konceptnom vozilu, dometa do 800 kilometara, s ostakljenom kabinom koja ostavlja dojam pravog letećeg tepiha, opremljen ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima i pametnim upravljačkim sustavom, tehnologijama za autonomnu vožnju i proaktivnim asistentom s glasovnim upravljanjem koji spontano komunicira s putnicima i omogućava svakome da doživi novo iskustvo vožnje.

Zahvaljujući svojim proporcijama neobičnima za automobilski svijet te dizajnom koji je nadahnut svijetom aeronautike kao i svijetom unutrašnjeg uređenja, 19_19 Concept odmah je prepoznatljiv po svojim istodobno vitkim i elegantnim obrisima, naprednim tehnološkim detaljima i mnogim različitim aspektima.

Većom udobnošću zbog kabine koja je pravi salon na kotačima, 19_19 Concept dovodi program Citroën Advanced Comfort® na potpuno novu razinu. Zbog ostakljene kabine dobivene zahvaljujući novim ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima® i proaktivnog asistenta s glasovnim upravljanjem, 19_19 Concept jedinstvenog je izgleda koji odražava trendove u svijetu unutrašnjeg uređenja s različito uređenim sjedalima od kojih svako izražava jednu viziju udobnosti.

19_19 Concept inovativan je i futurističan i zbog svoje tehnologije autonomne vožnje koja vozaču nudi mogućnost da potpuno prepusti upravljanje samom vozilu. Uz snažan naglasak na umjetnu inteligenciju, opremljen je asistentom s glasovnim upravljanjem ugrađenim u armaturnu ploču, koji preuzima kontrolu nad vozilom u fazama autonomne vožnje i komunicira s putnicima zahvaljujući proaktivnom sustavu koji predviđa potrebe svakog putnika.

Zahvaljujući potpuno električnom pogonskom sklopu, 19_19 Concept smanjuje utjecaj na okoliš, povećava udobnost u vožnji uklanjanjem buke i vibracija te pokazuje da se dugačka putovanja mogu prijeći i električnim automobilom time što nudi domet i do 800 km. Ovo je konceptno vozilo osmišljeno kako bi ponudilo mirniju i opušteniju vožnju, a za njegovo se punjenje upotrebljava indukcijski punjač kada vozilo stoji ili u vožnji ako to infrastruktura omogućava.

Naslovnica Auto moto