Prilozi Auto moto

VOLKSWAGEN ID.3

Revolucija u masovnoj električnoj mobilnosti: predrezervacija posebnog izdanja modela ograničena je na 20 primjeraka u Hrvatskoj

VOLKSWAGEN ID.3

Volkswagen je krenuo s predrezervacijom za prvi model u svojoj novoj, potpuno električnoj obitelji ID. vozila, model ID.3 u Europi i u Hrvatskoj, a već prvog dana zabilježeno je 10.000 predrezervacija.

S modelom ID.3 počet će, poslije Bube i Golfa, treće glavno poglavlje od strateške važnosti u povijesti marke Volkswagen. S modelom ID.3 Volkswagen radi električne automobile spremne za masovnu mobilnost. Najprije će s modelom ID.3 unijeti električnu snagu u Europu, a zatim i u druge regije s dodatnim električnim modelima iz obitelji ID. vozila, koja će uslijediti u bliskoj budućnosti.

Potencijalni kupci u Hrvatskoj mogu se prijaviti za svoj primjerak modela ID.3 prve serije na stranici www.volkswagen.com/id-prebooking plaćanjem predujma u iznosu od 7500 kuna. Posebno izdanje modela ID.3 uključuje visokokvalitetnu opremu iznimnih performansi i ograničeno je na 30.000 vozila u Europi.

Volkswagen oprema modela ID.3 prve serije je s verzijom baterije srednje veličine koja će poslije biti dostupna za seriju modela ID.3, za koju se očekuje da će biti najpopularnija. Posebno izdanje, model prve serije koji se može predrezervirati, ima doseg od 420 km po novom WLTP ciklusu.

Model ID.3 isporučivat će se kupcima s nultom stopom emisija ugljikova dioksida. Proizvodnja baterijskih ćelija te proizvodnja modela ID. usmjerene su prema tomu cilju, dosljednom upotrebom energije iz obnovljivih resursa.

Neizbježne emisije u okviru proizvodnog procesa nadoknadit će se podržavanjem certificiranih klimatskih projekata. Proizvodnja modela ID.3 prve serije trebala bi prema planu početi krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine.

Marka Volkswagen nudi posebno izdanje modela ID.3 prve serije u četiri boje i tri verzije. Sve verzije bit će bogato opremljene: model ID.3 prve serije s opsežnim praktičnim značajkama, uključujući upravljanje glasovnim naredbama i navigacijski sustav, model ID.3 prve serije Plus s dodatnom značajkom IQ. Light, uz dvobojni vanjski i unutrašnji dizajn, te model ID.3 Max s velikim staklenim panoramskim krovom i inovacijama poput head-up zaslona s proširenom stvarnošću.

Na većini će tržišta faza naručivanja za kupce koji misle obaviti predrezervaciju započeti netom nakon završetka sajma IAA u Frankfurtu u rujnu, kada će biti dostupno i više detalja o samom modelu. Kupci će tada moći predati obvezujuću narudžbu za jedan od triju ekskluzivnih modela ID.3 prve serije kod Volkswagen trgovca.

Do tada će kupci u svakom trenutku moći otkazati svoju prijavu bez ikakve naplate, a u tom slučaju će im se odmah vratiti plaćeni predujam. Predrezervacija se uz Hrvatsku provodi na još 28 europskih tržišta, uključujući i velika tržišta poput Norveške, Njemačke, Nizozemske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Austrije.

Marka Volkswagen kupcima u prosjeku planira isporučivati više od 100.000 primjeraka ID.3 modela godišnje.

Naslovnica Auto moto