Prilozi Auto moto

HYUNDAI TUCSON

Redizajniran korejski bestseler: dobio je nove sustave pomoći i suvremenije motore

HYUNDAI TUCSON

Treća generacija korejskoga kompaktnog SUV-a Tucsona je obnovljena, te je u redizajniranom izdanju stigla na hrvatsko tržište, s tim da za osnovni model s benzinskim 1,6-litrenim GDI motorom i paketom Style treba izdvojiti 171.960 kuna.

Tucson je stilski dorađen, pri čemu se mogu primijetiti novi detalji na vanjskom dizajnu vozila, poput nove kaskadne maske i novodizajniranih aluminijskih naplataka. U unutrašnjosti je potpuno novi kokpit s “lebdećim” ekranom (touchscreen) veličine 7 inča, koji se može kupiti uz Krell premium sound sustav s osam zvučnika. Treba izdvojiti i full LED prednje farove sa sustavom automatskog paljenja dugih svjetala.

Ispod prednjeg poklopca također ima novosti. Početni 1,6-litreni GDI atmosferski benzinac sa 132 KS prilagođen je novim ekološkim normama, dok je stari 1,7-litreni turbodizelaš zamijenjen novim, učinkovitijim i čišćim 1,6-litrenim agregatima s dvije izlazne snage od 115 KS i 280 Nm okretnog momenta (u kombinaciji samo s prednjim pogonom i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem), te 136 KS i 320 Nm, koji se može kombinirati uz pogon na sve kotače i 7-stupanjski automatizirani DCT mjenjač s dvostrukom spojkom.

Tijekom ove godine očekuje se dolazak i najsnažnijeg turbodizelaša, 2,0-litrenog CRDi agregata sa 185 KS i 400 Nm okretnog momenta, koji stiže s novom tehnologijom “mekog hibrida” (mild hybrid) s baterijom od 48 volti, koji pomaže pri ubrzanju i rasterećenju motora, kao i smanjenju potrošnje i emisije štetnih plinova.

Tucson je sada opremljen i najinovativnijim sigurnosnim elementima, koji uključuju desetak sustava pomoći vozaču čime vožnja postaje sigurnija i lakša. Od automatskog kočenja i adaptivnog tempomata (Smart Cruise Control sa Stop & Go sustavom) do panoramske kamere koja snima kompletnu situaciju oko auta (Surround View Monitor), te automatske regulacije rada kratkih i dugih svjetala.

Početna cijena Tucsona s 1,6-litrenim CRDi turbodizelašem od 115 KS, prednjim pogonom i 6-stupanjskim mjenjačem je 183.240 kuna.

Za početni model s pogonom na sve kotače s 1,6-litrenim CRDi agregatom od 136 KS, 6-stupanjskim ručnim mjenjačem uz Style Navi Go opremu, treba “iskeširati” 228.794 kune, dok početni model sa 7-stupanjskim DCT automatskim mjenjačem s dvije spojke, 136 KS, pogonom 4x4 uz Style Navi Go paket stoji 216.990 kuna.

Naslovnica Auto moto