Novosti Svijet

kapetana i dalje traže

Pogledajte snimku spašavanja dvojice Ukrajinaca i Rusa s Bourbon Rhodea 

kapetana i dalje traže

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak za koji se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea – Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova, piše Morski.hr.

Na snimci se može vidjeti trojicu spašenih pomoraca, od kojih se jedan penje na brod dok na leđima ima natpis tvrtke Bourbon Offshore. Svi su pomorci vidno iscrpljeni, a snimku je napravio filipinski član posade broda koji je pronašao brodolomce. 

- Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bi da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put ka luci prema kojoj smo krenuli - objasnio je Filipinac za Morski hr. 

Kako je poznato dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna.

U moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama za prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.

Nakon njihova spašavanja pronađen su četiri tijela, a za sedmoricom, uključujući hrvatskog kapetana Dina Miškića još se traga, ali ne više aktivno i intenzivno kao do subote.

 

Naslovnica Svijet