Novosti Hrvatska

uskoci i hajduci

Izbačeni HDZ-ovac: Sve je to zbog nadimka kojeg sam koristio za Jandrokovića

uskoci i hajduci

Ante Šimunović, izbačeni član zagrebačkog HDZ-a, na N1 televiziji je ustvrdio da je šokiran izbacivanjem iz stranke i najavljuje pravnu bitku. Misli da mu je najveći krimen jer se zamjerio Gordanu Jandrokoviću dok za Andreja Plenkovića kaže da ima kompleks jer se HDZ-u priključio tek 2011.

Ispričao je da je ušao u HDZ u veljači 1990. godine kao maturant, bio gradski vijećnik u Velikoj Gorici, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, a nakon 2001. bio je uključen u sve izborne kampanje HDZ-a.

Kaže da je nakon sudjelovanja u izbornom stožeru za parlamentarne izbore 2016. došlo do razmimoilaženja s današnjim glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem.

Uvjeren je da nije širio govor mržnje u grupi Uskoci i hajduci. "U svakom slučaju odgovaram za svaku izgovorenu riječ i napisano slovo. Jučer sam doznao od novinarke da sam na listi za odstrel i nisam vjerovao da sam se ja našao u toj grupi od nas osam."

Priznao je da se Jandroković ljuti na nadimak "agent 808", a koji se odnosi na mali broj glasova na izborima koje je Jandroković prikupio na izborima 2016. Kaže da jest koristio taj nadimak u korespondenciji.

"Mi tu služimo kao pokazni primjer drugim članovima HDZ-a što bi im se moglo dogoditi ako dignu glas protiv postupaka predsjednika stranke i glavnog tajnika. Mislim da ima puno postupaka u stranci koji su loši i o tome se treba razgovarati. Ne želim živjeti u društvu u kojem moram paziti što pišem i govorim", ustvrdio je.

"Nemoguće je da premijer nije znao što se događa jer su cijelo vrijeme i Mario Kapulica i glasnogovornik Vlade Marko Milić u tim grupama, kao i viđeniji dužnosnici", kazao je Ante Šimunović.

Naslovnica Hrvatska