Novosti Hrvatska

najizgledniji kandidat

Evo tko bi mogao naslijediti Lovru Kuščevića: ne spada u HDZ-ove prvoborce, u stranku se učlanio 2005., ali nakon toga je napredovao vrlo brzo

najizgledniji kandidat
Darko Nekić

Kao najizgledniji nasljednik sad već bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića u HDZ-ovim kuloarima se spominje ime Darka Nekića, sadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu uprave.

Kuščević će se kako je potvrdio sam premijer vratiti u saborske klupe kao zastupnik HDZ-a, što znači da će Sabor morati napustiti njegova sadašnja zamjenica dubrovačka profesorica Sanja Putica.

Na pitanje je on Kuščevićev nasljednik te je li već obavio razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem oko nove funkcije, Darko Nekić večeras nije ni potvrdio ni demantiro tu informaciju, tek je kratko kazao kako „ne može nažalost ništa komentirati“

Za Nekića je šira javnost prvi put čula kad ga je vrh stranke, postavio za povjerenika HDZ-a Ličko-senjske županije nakon izbacivanja Darka Milinovića.

Nekić je rođen 1968. godine u Senju i bio je čak 11 godina gradonačelnik tog grada.

Završio je srednju Šumarsku i drvodjeljsku školu u Karlovcu, a potom diplomirao povijesti i arheologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Ne spada u HDZ-ove prvoborce, učlanio se u stranku 2005., a nakon toga je napredovao vrlo brzo. Tri godine kasnije postao je predsjednik senjskog HDZ-a, a 2012. i potpredsjednik Ličko-senjskog HDZ-a.

Prije nego što je postao gradonačelnik radio je kao arhivist i kustos u Sakralnoj baštini Senj. Nakon završenog fakulteta posto je kustos u Gradskom muzeju gdje je radio do 2006, kad je izabran za gradonačelnika.

U Zagreb je došao nakon što je HDZ raskinuo s Mostom, tada je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu uprave i to je ministarstvo, nakon odlaska Mostova Ivana Kovačića, vodio kao v. d. do izbora Kuščevića. Izborom za ministra Darko Nekić postao bi najviše pozicionirani ličko-senjski hadazeovac u Zagrebu.

Naslovnica Hrvatska