Novosti Hrvatska

nedostaje ključna informacija

Jelenić pokrenuo unutarnji nadzor u DORH-u zbog nestanka spisa: 'Nema podataka da je Brkić ispitan oko curenja tajnih spisa, bilo bi dobro da pojasni situaciju'

 nedostaje ključna informacija

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić pokrenuo je unutarnji nadzor unutar DORH-a kako bi se ustanovilo što se dogodilo sa spisom iz 2011., a koji se odnosio na curenje povjerljivih informacija iz istrage oko elitne prostitucije.

Jelenić je potvrdio da je danas obavljen razgovor s prvim čovjekom Općinskog državnog odvjetništva koji bi mogao rasvijetliti slučaj. Dodao je kako će se u sklopu tog nadzora razgovarati sa svima koji su u to vrijeme radili na predmetu. No problem je, kako doznaje RTL, što neki ljudi poput tadašnje općinske državne odvjetnice Željke Pokupec više nisu u sustavu.

Jelenić je kazao je i da Općinsko državno odvjetništvo (ODO) za sada nema podataka da je 2011. u sklopu istrage curenja tajnih informacija ispitan i Milijan Brkić, iako je on prije dva dana kazao kako je u sklopu te istrage svoje iskaz dao tužiteljstvu. Zbog toga glavni državni odvjetnik smatra da bi bilo dobro i da Brkić pojasni cijelu tu situaciju, odnosno da kaže kad je dao iskaz i kome.

Istovremeno, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu započelo je i sa rekonstrukcijom tog spisa kako bi se ustanovilo što se s njim sve događalo. Nakon što sve navedeno bude obavljeno moći će se znati je li bila riječ o nemaru ili o namjeri, pa će se sukladno tome odlučiti kako će se dalje postupati.

S obzirom da ključna informacija nedostaje, što je odlučilo ODO nakon ispitivanja svjedoka na sudu, iz DORH-a RTL doznaje kako se cijeli slučaj mora rasvijetliti što znači i ponovno ispitivanje svih.

Naslovnica Hrvatska