Novosti Hrvatska

teške optužbe

Nacional optužio Brkića da je kriminalcima i prostitutkama odavao tajne, 'Brkićevi ljudi' tvrde da se radi o 'reciklaži starih informacija'

teške optužbe

Tjednik Nacional u najnovijem broju objavio je teške optužbe na račun Milijana Brkića, tvrde da je odavao tajne o policijskim istragama.

U članku se tvrdi kako je Milijan Brkić još 2011. godine "kriminalcima i kurvama" odavao informacije o policijskim istragama, no iako su ga policajci tada razotkrili, on nikada nije sankcioniran zato što ga je vjerojatno zaštitio tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Izvori bliski Brkiću za Večernji list tvrde kako je riječ o reciklaži starih informacija koje bi već u vrijeme SDP-ove vlade bile iskorištene protiv njega da u njima ima istine. 

Isti izvor podsjeća da su se u posljednjih nekoliko godina pojavljivale naslovnice i informacije prema kojima je Brkić navodno tražio da se lažiraju sigurnosne provjere koje je radila SOA.

Neslužbeno se može čuti da je bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić čuo za taj slučaj i da je DORH isti odrađivao prema prijavi, piše Večernji list.

Naslovnica Hrvatska