Novosti Hrvatska

'afera lažni sms-ovi'

Brkić komentirao uhićenje svog kuma Curića: Da, čuo sam da je uhićen moj prijatelj i suborac. Sve ostalo vidjet ćemo uskoro

 'afera lažni sms-ovi'

Zamjenik potpredsjednika HDZ-a Milijan Brkić oglasio se nakon objave informacije da je uhićeni vozač ministra Tolušića, ujedno i njegov kum.

Odgovarajući na pitanje o uhićenju kuma Blaža Curića, Milijan Brkić kazao je tek:

- Da, čuo sam iz medija da je uhićen moj prijatelj i suborac. Postoje institucije u ovoj državi, neka one rade, pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Sve ostalo vidjet ćemo uskoro, rekao je Brkić, a prenosi N1.

Upitan ide li istraga prema njemu, Brkić je ponovno uputio na institucije. "Ne znam ja, to morate pitati institucije, neka institucije rade svoj posao", rekao je.

Podsjetimo, rano jutros uhićen je Blaž Curić, vozač ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, Blaž Curić, koji je navodno kum i bivši vozač zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića. Tereti ga se da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića.

Bliskost Milijana Brkića i Blaža Curića, kažu za Jutarnji njihovi poznavatelji, seže još u vrijeme dok su obojica bili pripadnici ATJ Alfe PU zagrebačke. Curić je bio dragovoljac u jedinici od njezina osnutka i sjećaju ga se kao pouzdanog i hrabrog borca, te kažu kako je neko vrijeme bio snajperist. 

Od kada seže njihovo kumstvo neki od naših sugovornika nisu znali, ali tvrde kako je Curić bio Brkićeva osoba od povjerenja i da ih osim kumstva veže i blisko prijateljstvo.

 

Naslovnica Hrvatska