Novosti Hrvatska

'važniji mi je mir'

Rimac odustala od govora na proslavi Oluje: Neću dopustiti da me zlobnici koriste za podjele

'važniji mi je mir'

- Niti želim, niti mogu dopustiti da zlobnici iskorištavaju moje ime za podjele među braniteljskom populacijom i hrvatskim nacionalnim korpusom uopće i odlučila sam da neće govoriti 5. kolovoza u Kninu – kazala je za ŠibenikIN bivša kninska gradonačelnica i saborska zastupnica HDZ-a, nakon što smo doznali da će na konferenciji za novinare organizacijskog odbora proslave, najavljenoj za ponedjeljak, objaviti da odustaje od govora koji je uzburkao duhove.

Kako više nije gradonačelnica Knina, niti ima ikakvu drugu funkciju, postavilo se pitanje zašto bi uz predsjednicu države Kolindu Grabar – Kitarović i najavljenog predstavnika branitelja, Ivice Glavote iz specijalne policije, ona u Kninu uopće držala govor. Rimac se branila da je ideja o njezinom sudjelovanju u protokolu stigla iz Knina i da kao osoba koja je 10 godina vodila grad, upravo ona treba biti među govornicima na 21. obljetnici Oluje.

- Važniji mi je mir među braniteljima i građanima, nego moj govor. Ove godine nema prijepora oko toga hoće li središnja proslava biti u Kninu ili Čavoglavama, nema opasnosti da će na svečanosti biti dva protokola i trebalo je smisliti novi problem, sve kako bi i uz ovu obljetnicu bila mrlja na Oluji.

Neću dopustiti pojedincima, zlobnicima da nam pokvare proslavu i zato odustajem od najavljenog govora. Umjesto riječi, ostavljam iza sebe spomenik Oluji u Kninu, muzej na kninskoj tvrđavi sa lani otkrivenim spomenikom Franji Tuđmanu te velebnu crkvu Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta – poručuje Josipa Rimac i najavljuje proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove godine u Kninu bez raskola, mržnje, ideologije i dnevne politike.  

Naslovnica Hrvatska