Novosti Hrvatska

Podržat će imenovanje

Most: Ako je Brkić falsificirao diplomski rad, očekujemo da sam odstupi; Brkić: Počašćen sam prijedlogom HDZ-a

Podržat će imenovanje
Nakon što je Most odbio imenovanje Josipe Rimac na mjesto zamjenice ministrice uprave, očito nije želio odbiti i drugo jako ime iz HDZ-a kako bi ipak sačuvao stabilnost Vlade koju drži s Domoljubnom koalicijom

NOVIJE

Brkić: Počašćen sam prijedlogom stranke

Tomislav Karamarko večeras je u Varaždinu objavio da je Milijan Brkić kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja. Nakon što su tu vijest pozdravili Josip Klemm i Đuro Glogoški, vođe braniteljskih prosvjeda u Savskoj, oglasio se i sam Milijan Brkić za N1.

- Stranka je donijela odluku, počašćen sam prijedlogom stranke, odnosno Tomislava Karamarka. To je časna dužnost časne hrvatske populacije branitelja, ako budem izabran u Saboru zastupat ću interese branitelja, onih koji su stvarali hrvatsku državu - rekao je Brkić

Na pitanje da li u tome ima li podršku MOST-a, Brkić je rekao:

- Ne bi ni došlo do ove kandidature bez suradnje - rekao je te odbacio nagađanja da su se iz Mosta ranije protivili tome.

- Počašćen sam kandidaturom od strane Domoljubne koalicije i MOST-a nezavisnih lista, a ako i kad budem izabran, moći ću komentirati prve poteze - zaključio je Brkić, piše N1.

RANIJE

Most: Ako je Brkić falsificirao diplomski rad, očekujemo da sam odstupi

U Mostu su Večernjem listu rekli da će podržati imenovanje Milijana  Brkića za ministra branitelja jer je i sâm bio branitelj pa poznaje probleme te populacije.

Međutim, pokažu li se, nastavljaju, tvrdnje oko njegova falsificiranja diplomskog rada istinite, očekuju da sam odstupi.

– Tu ćemo se držati standarda koji su postavljeni kod njegova prethodnika, Mije Crnoje – kaže za Večernji izvor iz vrha Mosta.  

Nakon što je Most odbio imenovanje Josipe Rimac na mjesto zamjenice ministrice uprave, očito nije želio odbiti i drugo jako ime iz HDZ-a kako bi ipak sačuvao stabilnost Vlade koju drži s Domoljubnom koalicijom.

Matić: Želim mu sve najbolje, iskreno

– Čestitam mu, želim mu sve najbolje, iskreno. Želim mu da se što prije uhvati posla, Ministarstvo već kasni, a projekti poput Memorijalnog centra Vukovar ne rade zbog šlamperaja ove Vlade, zbog čega trpe djeca. Bit ću korektna, ali žestoka oporba, pohvalit ću svaki njegov dobar potez i s oštrinom pratiti svaku pogrešku. No, svakako ću s posebnom pažnjom pratiti hoće li ostvariti ono što su braniteljima iz HDZ-a obećavali u predizbornoj kampanji. Ja ću ga iz saborske klupe na to stalno podsjećati – kazao je za Večernji list o Milijanu Brkiću bivši ministar Predrag Matić.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 24FirstPrevious[1]2345678910Last