Novosti Hrvatska

gostovanje na hrt-u

Brkić: Idemo postati konstruktivni i pogledati što je dobro za građane

gostovanje na hrt-u
Kada je riječ o reformi Vlade rekao je da su se aktivno pripremali svo vrijeme dok su bili u oporbi. Projekti i programi su gotovi, a u realizaciju se kreće nakon usvajanja proračuna

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić gostovao je na HRT-u gdje je komentirao trenutna politička zbivanja.

Na početku se osvrnuo na imenovanje zamjenika i pomoćnika u ministarstvima:

- Ministri su ti koji će odabrati između ponuđenih kandidata, a Vlada će ih potom imenovati. Sva imena će se znati do kraja sljedećeg tjedna - rekao je Brkić.

Kada je u pitanju Vijeće za suradnju između Domoljubne koalicije i Mosta rekao je da su se uhodali i da sve ide predviđenim tijekom. Glavni tajnik HDZ-a komentirao je i izjave nekih ministara koji su natuknuli da su za ukidanje Ministarstva branitelja te ih nazvao paušalnim. Brkić smatra da se o tome ne može razgovarati bez sudjelovanja braniteljske populacije.

Osvrnuo se na imenovanje Ranka Ostojića na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te naznačio da ga ne smatra pogodnim za tu funkciju jer je u prethodne četiri godine bio na čelu ministarstva koje bi sad trebao nadzirati. To što je veći dio zastupnika Mosta podupro imenovanje Ostojića, ne vidi kao problem, piše HRT .

Kada je riječ o reformi Vlade rekao je da su se aktivno pripremali svo vrijeme dok su bili u oporbi. Projekti i programi su gotovi, a u realizaciju se kreće nakon usvajanja proračuna.

 Komentirao je i slučaj razrješenja šefa SOA-e koje je potpisala predsjednica, dok se premijerov potpis još uvijek čeka - Brkić smatra da nije dobro što se u javnosti raspravlja o tako bitnim temama kao što su nacionalna sigurnost jer to upućuje na velike probleme.

Voditelji su pitali Brkića što misli o izjavi Zorana Milanovića da će Vladi pružiti "pakao":

- O paklu pričaju oni koji ga se boje. Ja se pakla ne bojim. Njegov način rada je nas doveo skoro do tog termina pakla. Mi ćemo se zato potruditi i žrtvovati da naš narod ide u smjeru raja. I te termine ne bih koristio. Idemo postati konstruktivni i pogledati što je dobro za građane - rekao je Brkić.

Za sam kraj je naglasio da javna poduzeća više neće biti politički plijen, a uprave istih će se birati javnim natječajem po principu stručnosti.

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last