Novosti Crna kronika

AKCIJA U PREDGRAĐU

Mladić došao u Žrnovnicu 'riješiti' 200 kuna 'trave' pa upao u policijsku zasjedu; Kod dilera nađeno više od pola kilograma marihuane

AKCIJA U PREDGRAĐU

U preprodaji marihuane zatečena su dvojica mladića malo iza 19 sati u četvrtak na području Žrnovnice nakon čega je zaplijenjeno više od pola kilograma.

Kako saznajemo, 21-godišnjak je došao kupiti "trave" za 200 kuna i upravo je uzeo paketić od 20-godišnjaka kada su ih zaskočili policajci iz Prve policijske postaje. Mlađi je odmah uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je kod njega pronađeno još 570 grama marihuane.

Protiv 20-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama, dok je protiv 21-godišnjaka podnijet optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog posjedovanja droge.

U prvih sedam mjeseci ove godine na području PU splitsko-dalmatinske zaplijenjeno je 21,5 kilograma marihuane i 215 stabljika indijske konoplje. Od ukupnog broja pronalaska droga u tom razdoblju gotovo dvije trećine je otpalo na marihuanu, a najveći broj je bio tijekom srpnja i Ultre u Splitu, ukupno 500 zapljena.

Naslovnica Crna kronika