Novosti Crna kronika

tuga u Bistrincima

Tragedija u Slavoniji: 14-godišnjak se utopio u Dravi, htio je pomoći prijatelju koji se počeo utapati; Mještani: Zbog dobrote je bio posebno omiljen i među svojim vršnjacima

tuga u Bistrincima

Nakon što su u petak ujutro, u 9.27 sati ronioci Specijalne policije iz rijeke Drave na obalu izvukli beživotno tijelo, obistinile su najcrnje slutnje onih koji su sa strepnjom od četvrtka uvečer čekali vijesti: u Dravi kod Bistrinaca pokraj Belišća utopio se četrnaestogodišnji dječak, piše Glas Slavonije.

Vijest o pronalasku tijela u rijeci Dravi potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon, rekavši ukratko da su ronioci Specijalne policije u rijeci Dravi kod Bistrinaca pronašli tijelo.

Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je utopljenik Josip L. (2004. godište), koji je s prijateljima u četvrtak predvečer krenuo na kupanje na rijeku Dravu, na tzv. Bistrinačku plažu. Premda Policija tek treba utvrditi točne okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, mještani kažu da su dječaci u želji da se osvježe zajedno uskočili u vodu, no da se u jednom trenutku netko od njih počeo utapati, prenosi Jutarnji.

Iako građom nije bio najsnažniji, prijatelju (ili rođaku) prvi je u pomoć priskočio upravo hrabri Josip. No, nažalost, taj njegov nesebični postupak završio je tragično upravo za njega. Prijatelji koji su se nalazili oko njega primijetili su u trenutku kako Josip nestaje pod vodom i više ne izranja.

Ubrzo nakon toga, kada dozivanje i pretraživanje vode nije dalo rezultata, uplašeni dječaci odmah su pozvali u pomoć Službu 112 u nadi da će im pomoći pronaći Josipa.

Josip Dinkić, dopročelnik osječkog HGSS-a koji je vodio potragu, jučer ujutro prije nego je tijelo pronađeno kazao je kako su odmah po dojavi, već oko 19.30 sati, HGSS-ovci krenuli u potragu za dječakom na naznačenoj lokaciji. S 13 ljudi, četiri vozila i dva čamca, ekipa je pretraživala teren sve do ponoći, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i grmljavine, pretraga je bila privremeno obustavljena i nastavljena je ponovo jučer ujutro u 7 sati.

Tada je na obalu Drave stiglo još desetero ljudi kojima je u potrazi pomagao potražni pas i dva čamca, a služili su se i bespilotnom letjelicom zbog boljeg pregleda terena. Zajedno s roniocima Specijalne policije, cijelo su jutro do pronalaska pretraživali dno Drave od plaže u Bistrincima do belišćanskog mosta.

Golema tuga u Bistrincima

Golema tuga zbog gubitka mladog života od jutra vlada u domu nesretnog Josipa u Bistrincima, gdje su se do posljednjeg trenutka Josipovom povratku nadali njegovi roditelji, četvero braće i sestra.

Riječ je o vrlo skromnoj te izuzetno vrijednoj obitelji koja je u svojoj sredini poznata prema svom društvenom radu i pomaganju susjedima i zajednici, a Josip je zbog svoje dobrote bio posebno omiljen i među svojim vršnjacima u osnovnoj školi koju je upravo završio, ali i među prijateljima s kojima se ove jeseni spremao krenuti u 1. razred srednje škole.

Josip se tom novom životnom razdoblju iznimno veselio, imao je velike planove, a i ovo ljeto je provodio revno obavljajući svakodnevne poslove zajedno s ocem i braćom.

 

Naslovnica Crna kronika