Novosti Crna kronika

cipelarenje na podu

Divljaštvo uoči derbija, huligani brutalno pretukli prolaznika: stradao u okršaju Torcide i BBB-a, slomili mu čeljust i nos, napukla mu lubanja, krv je liptala...

cipelarenje na podu

Neviđeni primitivizam ponovno su pokazali huligani uoči visoko rizičkog derbija Dinama i Hajduka na Maksimirskom stadionu u Zagrebu jer je šačica njih, dok su se navijači međusobno tukli, u obračun uključila i prolaznike, javlja Jutarnji.

S teškim tjelesnim ozljedama u KB Dubrava doveden je Zagrepčanin Ivan C.(30) kojeg je horda huligana oko 18 sati napala na križanju Ulice Svetice i Branimirove.

Nedjeljni ručak i provedeno popodne kod tete na Bukovcu su mu doslovno prisjeli iako je sat vremena prije nogometnog sraza krenuo kući na Volovčicu.

- Brat je otečen kao da je bager prešao preko njegove glave. Ispričao je da ga je grupa huligana napala dok je stajao na križanju kako bi prešao cestu. Iz dva auta su istrčali pripadnici Torcide s navijačkim obilježjima te su ga gađali staklenom bocom. On se nekako uspio izmaknuti pa su se u njega zaletili.

Jedan ga je udario nogom u glavu tako da je pao na tlo i gdje ga je više njih nastavilo cipelariti. Činilo mu se kao da će izgubiti svijest, međutim, u nastalom metežu uspio se nekako pridići i početi trčati, ali huligani su trčali za njim i tukli ga. Primao je udarce na sve strane.

A nakon što je uspio nekako pretrčati cestu, priskočili su mu u pomoć prolaznici koji su se s druge strane kolnika zatekli. Ukrcali su ga u svoj auto i odvezli kući odakle je pozvana Hitna koja ga je, s obzirom na ozbiljne ozljede, odmah odvezla u bolnicu - kaže za Jutarnji list brat pretučenog mladića pred kojim je operativni zahvat.

Naime, huligani su mu slomili gornju i donju čeljust te nos, a naziru se, kako su obitelji liječnici rekli, i ozljede lubanje koja je napuknula u području iznad oka. Osim niza hematoma po cijelom tijelu, ima vidljive ozljede lakta i koljena od pada.

Ivanova teta, od koje se vraćao kući, ogorčena je divljaštvom.

- Moj nećak spuštao se niz Bukovačku pješice prema kući. Imao je običnu majicu kratkih rukava bez ikakvih obilježja. U ruci je nosio vrećicu s hranom koju sam mu dala da ima još za večeru. Ničim izazvan je premlaćen. Iz njega je liptala krv. Bio je običan prolaznik koji će ponedjeljak, umjesto na poslu, provesti u bolnici do daljnjega - ogorčeno je ustvrdila teta Ivana C.

U policijske postaje diljem Zagreba policajci su dovodili navijače BBB i Torcide koji su se neprimjereno ponašali, bili alkoholizrani, narušavali javni red i mir, nanosili materijalnu štetu ali i ozljede nekolicini prolaznika.

Jesu li među privedenima i napadači na Ivana C., a čije su "ležanje" potrbuške pred policajcima koji su ih netom tek uhvatili i vezali, snimili građani, tek se treba utvrditi.

Naslovnica Crna kronika