Novosti Crna kronika

'socijalna zgrada' na udaru

Šokantne snimke solinskih huligana: pogledajte kako maltretiraju stanare, nakon čega besramno šmrču drogu u portunu; Nadzorne kamere sve su snimile

 'socijalna zgrada' na udaru

'Slobodna dalmacija' u eksluzivnom je posjedu snimki s nadzorne kamere postavljene na ulazu takozvane 'socijalne zgrade' u Solinu, čije stanare već više od godinu i pol dana sustavno maltretira skupina mladih huligana.

Kako smo već pisali, nekolicina lokalnih mladića u njihovu portunu i ispred njega bez ikakva se srama ili straha drogiraju, i to čak pred očima male djece, maltretiraju stanare, tuku ih, dilaju drogu, oštećuju inventar zgrade, pale portafone i poštanske sandučiće, razbijaju nadzorne kamere, lome ulazna vrata...

Strava u Solinu: skupina mladića terorizira cijelu zgradu, pred očima male djece drogiraju se u portunu, uništavaju imovinu, a kap koja je prelila čašu fizički je napad na oca desetero djece

Policija se  nakon bezbrojnih poziva, pravda da nema sredstava te se čak i ne pojave kad ih se pozove da ureduju, kažu stanari zgrade ulaza br. 35 na adresi kralja Petra Krešimira IV. u solinskom Japirku. 

- Vlasnik zgrade je Grad Split koji nakon upornih apela ne čini ništa da bi zaštitio stanare, pa čak ni svoju imovinu. Stanouprava koja je zadužena za održavanje i upravljanje zgradom i ne pokušava popraviti ono što je potrebno da zgrada zadovolji najosnovnije zakonske sigurnosne i uporabne uvjete, a njihovo opravdanje je da nema smisla kad će narkomani to opet uništiti - ispričali su nam očajni stanari.

Snimke nadzornih kamera, koje smo odlučili objaviti, zorno potvrđuju sve tvrdnje stanara zgrade na udaru huligana.

Na snimkama se vidi kako pet, šest mladića, uglavnom u kapuljačama, primjerice, pale portafon upaljačem, nogama tuku u ulazna vrata, kišobran zabijaju u portafon ili sjede u stubištu zgrade i drogiraju se.

Najšokantija, barem nama, bila je snimka zabilježena 4. svibnja ove godine u 21.33 sati, na kojoj pet mladića "golih" glava bez ikakva ustezanja i straha od kamere na mobitel jednog od njih raspoređuje nekoliko linija, najvjerojatnije, kokaina koji su onda šmrkali.

Sve snimke proslijeđene su policiji, kao i Gradu Splitu koji je vlasnik zgrade te svim ostalim mjerodavnim institucijama. 

 

 

 

 

Naslovnica Crna kronika