Novosti Crna kronika

očevid u tijeku

Tragičan kraj potrage za nestalim mladićem: pronađeno tijelo Karla Kurtanjeka

očevid u tijeku

Kod Jankomirskog mosta u Zagrebu, pronađeno je tijelo 23-godišnjeg studenta Karla Kurtanjeka.

Mladić je nestao prije tjedna dana, a obitelj je živjela u nadi da je živ budući je na dan nestanka podigao novac na obližnjem bankomatu PBZ-a. Nažalost, danas su roditelji i sestre dobili najgoru moguću vijest.

- Oko 12.10 sati, kod čvora Jankomir, pronađeno je tijelo muške osobe starosti 23-godine. Obavljenim očevidom utvrđeno je da na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da se radi o kaznenom djelu. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku - priopćili su iz zagrebačke policije koja trenutno obavlja očevid.

Mladić je svoj dom u Vrbanima napustio 10. travnja rano ujutro, viđen je potom kako vozi bicikl prema Jarunu i nakon toga mu se izgubio svaki trag. Karlova obitelj u ponedjeljak je pronašla u njegovom stolu poruku u kojoj svu svoju imovinu ostavlja roditeljima. Još uvijek su se nadali kako se ne radi o oporuci.

“Bilo je to jako suhoparno napisano, ali nije bila riječ o oproštajnom pismu ili bilo čemu što bi upućivalo na suicid. Oporuka je datirana s 9. travnjem, dan prije nego što je nestao - kazala je u ponedjeljak njegova sestra Edita Kurtanjek nadajući se da je Karlo živ i zdrav.

Ako ste očajni ili se nalazite na raskršću pritisnuti brigama i problemima nemojte se ustručavati potražiti pomoć. Na ovim brojevima saslušat će vas stručnjaci koji vam mogu pomoći.

- Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Telefon 01/ 2376-470 liječnik je dežuran od 0 do 24 sata.

- U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

- Za maloljetnike dežuran je Hrabri telefon 0800-0800.

Naslovnica Crna kronika