Novosti Biznis

unosni poslovi kninskog izvoznika za libiju

Knauf u Africi

Ukrcaj za Libiju  /Radovan Goger / CROPIX
Kninski Knauf otvara velike izvozne poslove u Africi, a na ukrcaj bugarskog broda IOLE za Libiju u Luci Šibenik čeka više tisuća tona gipsanih ploča.

Iako je riječ o prvom brodu za tu afričku zemlju, vjerujemo da to nije i posljednji. Pogotovo što smo već prodrli na alžirsko, tunisko i egipatsko tržište. Ovim potezom pokušavamo proširiti poslovne veze u arapskom svijetu i još bolje se pozicionirati.

Na razini Knaufa odlučeno je da će tvornica u Kninu opskrbljivati kupce sjevernog dijela Afrike. Za takvu orijentaciju Uprave treba zahvaliti i Luci Šibenik koja je postala našim vratima u svijet. Samo prošle godine iz te luke s našim proizvodima u svijet je otišao čak 21 brod.

Uz sjevernu Afriku, gipsano-kartonske ploče, te profili i glet masa iz Knina odlaze i na tržišta BiH, Crne Gore, Srbije, Bugarske i Španjolske - kaže Petar Rak, direktor Knaufa za Hrvatsku.

 Kninsku tvornicu obitelj Knauf preuzela je 1997. i u nju do danas uložila više od 37 milijuna eura da bi zadovoljili i najstrože ekološke norme te je, veli Rak, ne samo među namodernijima, nego je najuspješnija u sustavu Knaufa, koji ima čak 37 tvornica u Europi.

MarijaN DŽAMBO / EPEHA

Naslovnica Biznis