Novosti Biznis

italija

Čelnik Alitalije podnio ostavku, prekinuti pregovori s Air France-KLM-om

Predsjednik uprave talijanskog zrakoplovnog prijevoznika Alitalia Maurizio Prato podnio je ostavku a predstavnici kompanije i sindikata napustili su pregovore o preuzimanju s kompanijom Air France-KLM, priopćio je talijanski zrakoplovni prijevoznik.

"Maurizio Prato ponudio je svoju ostavku na mjesto predsjednika. Sastanak uprave sazvan je za četvrtak i tada će se odlučiti o odgovarajućim koracima", navodi se u priopćenju.

"Pregovori između kompanija Air-France i Alitalie, te sindikalnih organizacija su prekinuti", objavila je Alitalia odluku koja dovodi kompaniju na rub stečaja.

Prato je imenovan na dužnost predsjednika uprave u kolovozu 2007. i bio je u pregovorima s Air France-KLM-om o osnovnim elementima njihova prijedloga preuzimanja talijanskog državnog zračnog prijevoznika koji se nalazi pred stečajem. Opetovano je upozorava da će odstupiti ukoliko ne bude postignut dogovor.

Europski zrakoplovni gigant kazao je da želi da plan preuzimanja prihvate svi sindikati prije no što se krene u njegovu realizaciju.

Čelnik Air France-KLM-a Jean-Cyril Spinetta napustio je u srijedu pregovore sa sindikatima nakon što je odbio njihove kontraprijedloge koji su trebali zamijeniti određene dijelove ponude Air France-KLM-a, kazao je neimenovani sindikalni dužnosnik.

Sindikati su tako zatražili od AirFrance-KLM-a zadržavanje svih aktivnosti, dok je francusko-nizozemska grupa planirala ukinuti uslugu prijevoza tereta i dio jedinice za održavanje AZ Servizi.

 (H)

Naslovnica Biznis