Novosti Biznis

Pliva: iz Uprave odlazi Mijatović; Čović i dalje na čelu

Član Uprave Plive i glavni financijski direktor Ivan Mijatović, nakon pet godina odlazi iz  Plivine Uprave na poziciju višeg potpredsjednika zaduženog za korporativni razvoj Barr grupe, objavila je danas Pliva nakon sjednice Nadzornog odbora.

Na novoj dužnosti Mijatović će raditi izvan američkog sjedišta kompanije u New Jerseyju, te će i nadalje odgovarati izvršnom potpredsjedniku i glavnom financijskom direktoru Barra Billu McKeeuu, navodi se u objavi o promjenama u Upravi Plive koje stupaju na snagu s današnjim danom.  

Iz Plive navode da s pozicija članova Uprave kompanije odlaze i Christine Mundkur, glavna izvršna direktorica kompanije Barr Laboratories, i Michael Bogda, predsjednik i glavni operativni direktor kompanije Barr Laboratories. 

Oni zadržavaju svoje globalne odgovornosti u Barr grupi, navodi se u
priopćenju.

Iz Plive podsjećaju i da je Zdravka Knežević, bivša izvršna direktorica Europskog istraživanja i razvoja, otišla s pozicije članice Plivine Uprave sa zadnjim danom ožujka. 

Nadzorni odbor Plive odlučio je i o novim imenovanjima, pa će tako Mijatovića na poziciji člana Uprave i glavnog financijskog direktora zamijeniti Raffi Asadorian (radi u Barru od studenog 2007.), a članovima Uprave imenovani su i Elin Gabriel (počela raditi u Barru u siječnju ove godine), te Urs Brauen (koji je u Plivi počeo raditi 2001.).

Predsjednik Uprave Plive Željko Čović, te izvršni potpredsjednik zadužen za Globalnu prodaju i marketing generičkih lijekova Tim Sawyer ostaju na svojim sadašnjim pozicijama u Plivinoj Upravi, navodi se u priopćenju.

(H)

Naslovnica Biznis