Novosti BiH

sve više postaje grad opasnog življenja

Nasilnici napali studenta i sestru

sve više postaje grad opasnog življenja

Središte Zeničko-dobojske županije, Zenica, sve više postaje grad opasnog življenja. Nerijetki su revolveraški obračuni razularenih skupina mladića, masovne tučnjave, pa i napadi na mirne građane.

Izrečenu tvrdnju ilustrira i najnoviji napad na jednog studenta i njegovu sestru kada su ih u središtu Zenice, bez ikakva povoda, napala i pretukla šestorica obijesnih mladića.

Prema tvrdnji očevidaca, zeničkog studenta M.Z. (20) i njegovu sestru M. napala su šestorica mladića, a od težih posljedica spasio ih je slučajni prolaznik. - Sa sestrom sam oko 22 sata išao prema kući, a tada se od spomenute šestorice jedan mladić izdvojio i počeo me udarati. Potom su mu se pridružili i ostali.

Uspio sam im nekako izmaknuti i potrčati prema taksistu, ali me on, vidjevši kako za mnom trči skupina mladića, nije primio u vozilo, dok mi je njegov suvozač čak zaprijetio i pištoljem tražeći da se odmaknem od taksija, jer ne želi imati problema sa skupinom mladića - ispričao nam je svoju kalvariju M.Z., dodavši da su ga obijesni siledžije sustigli te ga počeli udarati bocom, pepeljarom i nogama, a kada je do njega dotrčala i sestra, i nju su počeli tući.

Tko zna kako bi se to završilo da u pomoć nije pritekao jedan hrabri mladić koji se zatekao na obližnjem autobusnom stajalištu. On im je poslije i pomogao da drugim taksijem liječničku pomoć potraže u Službi hitne pomoći, gdje su im utvrđene teže ozljede po licu, vratu, leđima i nogama. O tom incidentu informirana je i zenička policija.

I. MILEŠIĆ

Naslovnica BiH