Novosti BiH

ZRAČNA LUKA MOSTAR DOBIVA NOVOG STRATEŠKOG PARTNERA

Jordanci "slijeću" u Mostar

ZRAČNA LUKA MOSTAR DOBIVA NOVOG STRATEŠKOG PARTNERA

Zračna luka u Mostaru
Mostarska zračna luka dobila je jednogodišnji certifikat Direkcije za civilno  zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, kojim se potvrđuje uspješnost njezina rada tijekom protekle godine.

Međunarodna zračna luka Mostar ovim certifikatom ispunjava sve uvjete koji su propisani međunarodnim standardima ali i domaćim zakonodavstvom po pitanju uspješnog i sigurno obavljenog posla.

 Uspoređujući frekventnost sarajevskog i mostarskog aerodroma, treba reći da je spomenuti certifikat sarajevski aerodrom dobio na dvije godine, a mostarski na jednu godinu.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić izjavio je kako je zadovoljan radom menadžmenta kompanije ali i dozvolom koja predstavlja veliki korak naprijed u odnosu na prethodne godine.

- Certifikat predstavlja dobar temelj za budući rad mostarskog aerodroma, a naš je cilj biti sve bolji i konkurentniji na tržištu jer imamo predispozicije za uspješan rad. Grad Mostar je jedno od prepoznatih svjetskih turističkih odredišta s obzirom na UNESCO-ov spomenik Stari most i povijesnu jezgru grada koji permanentno plijene pozornost turista, zatim vjersko-turističko odredište Međugorje i Blagaj, ali i druge atraktivne destinacije u okolici Hercegovine - istaknuo je Raspudić, dodajući da je u prva tri mjeseca ove godine bilo najviše letova iz Italije, ali i uobičajeno velike zainteresiranosti Iraca za Međugorje.

Da ima interesa za ulaganje u mostarsku zračnu luku potvrđuje i dolazak jordanskog izaslanstva, ali o čijem posjetu Raspudić nije želio govoriti konkretnije jer se pregovori o odabiru strateškog partnera vode već desetak dana, te da će taj cijeli proces odabira strateškog partnera biti transparentan ali da sada ne može otkrivati više detalja.

- Grad Mostar vlasnik je 88 posto udjela u Zračnoj luci Mostar, a odabir strateškog partnera određuje ukupnu budućnost i razvoj ovog izuzetno važnog aerodroma koji je po svojim geografskim specifičnostima zanimljiv za strane ulagače - kazao je Raspudić, dodavši hoće li strateški partner biti Jordanci ili netko drugi u ovom trenutku se ne zna, ali do kraja godine pitanje odabira strateškog partnera se treba riješiti.

MIROSLAV LANDEKA

Naslovnica BiH