Novosti BiH

spriječeno krijumčarenje

U Golf i Audi 'nakrcali' 17 migranata i pokušali ih prošvercati iz Crne Gore u BiH, uhvatila ih Granična policija

spriječeno krijumčarenje

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhitili su dvojicu svojih državljana i spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog podrijetla iz Crne Gore u BiH na području Gacka u Hercegovini, izvijestili su u utorak iz te policijske agencije.

Po priopćenju iz Granične policije BiH, pripadnici njihove postrojbe iz Trebinja otkrili su skupinu migranata graničnom kontrolom dvaju vozila, Golfa i Audija, bosanskohercegovačkih prometnih oznaka.

Druga je skupina uočena nadzorom granice, navodi se u priopćenju.

Zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo „krijumčarenja ljudi“,  po nalogu državnog odvjetnika, uhićeni su vozači A. S. (1992.) i E. K. (1975.), državljani BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen Državnom odvjetništvu BiH, precizira Granična policija BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru su kazali da dolaze iz Iraka.

Predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

BiH se od početka 2018. suočava s valom migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku i preko nje u zapadne zemlje Europske unije. U prva dva mjeseca zabilježeno je dvostruko povećanje dolazaka broja migranata u odnosu na isto razdoblje 2018. 
Vlasti BiH nisu isključile mogućnost hermetičkog zatvaranja granice u slučaju da to isto poduzmu zemlje Europske unije.
 

Naslovnica BiH