Novosti BiH

horor na bazenu

'U normalnom svijetu ovaj bi turnir bio otkazan': usprkos tragičnoj pogibiji malog Splićanina održano natjecanje u Sarajevu, ali dio prisutnih se otvoreno protivio toj odluci

horor na bazenu

Usprkos tragediji u kojoj je dan prije smrtno stradao igrač nogometne akademije Srđan Mladinić, dalmatinske ekipe u četvrtak su odigrale predviđene utakmice u okviru turnira “Šampion Junior Kup 2019” u nekolicini dvorana u Sarajevu.
Kako saznajemo, u dvorani Grbavica prije utakmica se održavala minute šutnje, a igrači su nosili crne trake u znak sjećanja na preminulog dječaka. To pak nije bila praksa kod pojedinih utakmica mlađih generacija u drugim dvoranama, jer, kako nam je objašnjeno, djecu nisu htjeli dodatno opterećivati ionako teškom situacijom. 

Atmosfera među pojedinim roditeljima bila je pak uobičajena, navijalo se i bodrilo svoje ekipe, dok su se neki ipak odlučili suzdržati od glasnog navijanja uz komentar kako to u ovoj situaciji ne smatraju primjerenim, dok su neki bili još oštriji tvrdeći kako se turnir ionako trebao otkazati. 

- U normalnom svijetu ovaj bi turnir bio otkazan i točka. Cijela priča je strašna - glasno je komentirao jedan roditelj. 

I veliki broj trenera dogovorio se, kako saznajemo, da nema povisivanja tonova na svoje igrače u žaru borbe, već su odlučili u tišini odraditi posao. Isto tako, mnogi su odustali od odlazaka na bazene te su odlučili na druge načine animirati djecu.

- Nema šanse da ih vodimo na bazene, ne pada nam na pamet to učiniti nakon svega. Odgovornost i strah je prevelik - kazao je jedan od trenera i dalje očito potresen situacijom. 

Onim najmlađim igračima su, neslužbeno doznajemo, objasnili samo da se dogodio nesretan slučaj, ali pritom djeci nisu otkrivali nikakve detalje. Mali su nogometaši davali sve od sebe kako bi svojoj ekipi osigurali daljnji prolazak na turniru ostavljajući srce na terenu.

Na žalost, jedno je mlado srce svega 24 sata prije iznenada prestalo kucati...

Naslovnica BiH