Novosti BiH

Velika tuga

Roditelji i treneri u šoku nakon smrti dječaka u Sarajevu: Pokušavamo animirati djecu i nastaviti turnir da im skrenemo misli s tragedije, ali nitko ovdje nije dobro

Velika tuga

Dan nakon nesreće u kojoj je u wellness centru hotela Hills u Sarajevu preminuo sedmogodišnji dječak iz Splita, inače član nogometne akademije Srđan Mladinić, većina sudionika i njihova mnogobrojna pratnja i dalje su u šoku i nevjerici. Nervoza je opipljiva,  kako među roditeljima, tako i među trenerima koji zbog jučerašnjeg dogadjaja osjećaju još veći teret i odgovornost za djecu koju su im roditelji povjerili.

Telefoni ne prestaju zvoniti, stotinu pitanja imaju obitelji djece koji su u Sarajevo stigli radi turnira, oni koji su ostali doma i nestrpljivo čekaju bilo kakvu informaciju. 

- Katastrofa, još smo u šoku od svega. Jadno dijete, majka, ali i trener koji će na žalost doživotno na leđima nositi ovu tragediju. Svi smo potreseni, jedva smo sinoć dočekali zagrliti svoje dijete. Pritom nam je u glavi stalno bila misao kako se ugasio jedan mladi život i kako je jedna majka ostala bez svog djeteta - kazao nam je otac jednog od dječaka koji igra na turniru “Šampion Junior Kup 2019”.     

Turnir se pak nastavlja, iako su jučer treneri dalmatinskih klubova predložili da se sve stopira, ali nakon informacije da je riječ o srčanom udaru, odlučeno je da se ne odustaje. Informacija se kasnije ipak pokazala lažnom te je, kako su otkrili mediji, potvrđeno da je dječak ipak umro od utapanja, a ne od srčanog udara kako su tvrdili organizatori. 

- Žao nam je radi svega, no opet nam je radi djece, koja su prošla poprilično dug put i mjesecima iščekivala ovaj događaj, u jednu ruku drago da se turnir ipak održava. Možda je u jednu  ruku dobro da se turnir ipak zadržava da se djeci maknu misli s tragedije. Naš sin je nešto stariji i saznao je za cijelu situaciju, nismo mu otkrivali detalje, već smo mu samo rekli da se pazi i da sluša trenera. Većina mlađe djece nema pojma šta se dogodilo niti su ih htjeli opterećivati tako teškim vijestima - veli nam majka desetogodišnjaka iz Splita.                                               

Rastreseni treneri slažu se kako je natjecanje palo u drugi plan, a nakon svega posebno strahuju i od odlaska na bazen s djecom koja se tome, već po običaju, posebno vesele. 

- Roditelji pritišću da se djeca animiraju i da im se maknu misli sa nesreće, no mi smo u grču radi svega. Teško je nakon svega ostati pribran - priča nam trener jedne od ekipa te dodaje kako će o svemu odlučivati u hodu i mole roditelje za razumijevanje.

Još uvijek se ne znaju sve okolnosti slučaja, kolaju različite verzije, no cijelu stvar bi eventualno mogle razjasniti i nadzorne kamere koje navodno postoje na bazenima. Dan nakon tragedije, wellness centar normalno radi.

Naslovnica BiH