Mozaik Život

sasvim poseban razlog

Besplatno putovanje vrijedno 50.000 dolara, ali nije za one slabijeg srca: lokacija bez stanovnika s hrpom snijega postaje 'turističko' mjesto; Svatko se može prijaviti, evo o čemu se radi

sasvim poseban razlog

Pet najsretnijih dobitnika Airbnb-ove nagrade ovog bi studenog moglo otputovati na potpuno plaćeno egzotično putovanje, piše CNBC. Najpoznatija platforma za iznajmljivanje privatnog smještaja traži hrabre avanturiste koji su spremni provesti mjesec dana na Antarktici u svrhu studije o utjecaju klimatskih promjena na ljude, prenosi Novac.hr.

U suradnji s neprofitnom grupacijom Zaštita oceana, AirBnb je inicirao istraživačku misiju na Antarktici na čelu koje će biti jedna od renomiranih znanstvenica Kirstie Jones-Williams.

Glavna zadaća pet najsretnijih dobitnika bit će sakupljati uzorke snijega te proučavati do koje je mjere mikroplastika dospjela do Sedmog kontinenta.

"Izjava kako je Antarktika lokacija "van ucrtanog puta" nije samo prazna izjava. Kao najizoliraniji kontinent na svijetu, nema ni jednog stalnog stanovnika. No zbog toga je i ujedno savršeno mjesto za istraživanje ljudskih utjecaja na okoliš - upravo je to potaknulo znanstvenicu Kirstie Jones-Williams da se uputi tamo. Traži pet volontera koji će joj se pridružiti na mjesec dana dugoj studiji. Tijekom boravka na Antarktici, istraživat će prisutnost mikroplastike na okoliš, u suradnji s udrugom Ocean Conservancy.

Nije za one slabijeg srca, ali savršena je prilika za ostaviti utjecaj. Možete se prijaviti do 8.10.2019.", stoji u objavi AirBnb-ja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

Unatoč tome što ne postoje nikakve formalne kvalifikacije koje bi volonteri trebali zadovoljiti, Airbnb će prednost dati punoljetnim kandidatima s dobrim poznavanjem engleskog jezika koji u prijavi na bilo koji način dokažu svoj avanturistički duh i strast prema zaštiti okoliša.

Privatne ekspedicije na Antarktiku mogu koštati i do 50.000 dolara po osobi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

Naslovnica Život