Mozaik Život

BONTON ZA STOLOM

Nećete vjerovati što bi na vaše goste moglo ostaviti najsnažniji prvi dojam, a nisu delicije koje ste satima spremali! Možete se usput preispitati: primjećujete li isto kad dođete kod drugih?

BONTON ZA STOLOM
U plavim tonovima
Tanka i visoka
Čaše s obojenim dnom
U boji jantara

Ako imate bilo kakve dileme oko uređenja doma ili se bojite da ne pogriješite, dobra je ideja "ukucati" ime Seana Santiaga, koji u svojoj trostrukoj ulozi fotografa, stiliste i urednika kolumniste, ima istančan osjećaj za lijepo, i točno će detektirati ono što je greška koju je smijete učiniti.

Čak i ako vam se u trenutku učini da je prekritičan, pretjerano samouvjeren u svojim stavovima, shvatit ćete da je zaista najčešće u pravu i da ga treba poslušati.

Sean Santiago je tako skrenuo pažnju na to što o nama otkriva odabir čaša koje ćemo ponuditi gostima, pa evo prilike da se i korigiramo.

Nakon srdačne dobrodošlice, čaše za vodu su vaša sljedeća najbolja prilika da ostavite odličan prvi dojam, kaže on. Kako ćete to napraviti, otkrit će i kako ih zapravo doživljavate.

Ako je čaša mala poruka je – pijuckajte i pozdravite se.

Ako je velika nosi poruku – ostanite neko vrijeme.

Većina svoje čaše za vodu kupuje u nekom supermarketu u šoping centru. Biramo one relativno teže, koje se doimaju izdržljivijima za svakodnevnu akciju u perilici ili na sudoperu.

Međutim na tržištu se nudi još cijeli niz najrazličitijih čaša, a svaki model koji bi željeli odabrati otkriva vaš osjećaj za lijep dizajn i ujedno ponešto o vama.

U jantarnim nijansama

Čaše u jantarnim nijansama su šik srednjeg vijeka i izvrsno se uklapaju u stan nadahnut bungalovima na venecijanskoj plaži.

Trapezasti oblik

S profinjenim i zakrivljenim rubom, ovaj osjetljivi pribor za piće sigurno će učiniti da se gosti osjećaju obožavano.

Visoka čaša za piće

Ako vam se sviđaju tanke limenke Cole, ova čaša zove vaše ime.

Višebojne i visoke

Druga visoka opcija, mada se nudi u različitim cjenovnim razredima, čaša je koja je odličan pokretač razgovora.

Četverokutna staklena čaša

Ovaj stil četvrtastog kroja dolazi u tri različite boje po cijeni kojoj se ne može odoljeti.

Visoke i tanke

Za svakoga tko žudi za malo antiknog šika, profinjene čaše za vodu bi trebale biti dobar izbor.

 

Naslovnica Život