Mozaik Život

PARADA KIČA

Vjenčanje kakvo Balkan nije vidio: bivši bh. sportaš priredio pir za pamćenje, po suprugu došao na konju, sve je uključivalo hummer limuzinu i helikopter, a svadba je uza sve to - repriza

PARADA KIČA

U Bosni i Hercegovini u subotu je održano zanimljivo vjenčanje. Najprije zbog činjenice da je mladoženja relativno poznat bh. javnosti. Mensur Peljto nekoć je bio najbolji boksač u državi, a danas vodi svoju školu boksa.

Drugi razlog je što je priredio vjenčanje kakvo Brčko, a i cijela država dugo nije vidjela. Točnije, od njegove prošle ženidbe 2012. godine kada je oženio Adisu.

 

S Adisom nije išlo, tako da je to vjenčanje koje je uključivalo helikopterski let iznad Sarajeva završilo rastavom.

No boksač nikada nije prestao vjerovati u ljubav. Ni u kič. Pa je tako s Aminom napravio reprizu prošlog vjenčanja, na novoj lokaciji. Naime, svečanost je održana u njegovom rodnom Brčkom, sa oko 300 uzvanika.

Po svoju suprugu stigao je na konju, u tradicionalnoj narodnoj nošnji. No, ni ovoga puta svadba nije prošla bez helikoptera.

 

Peljto je uvjeren da će ovo biti njegovo posljednje spektakularno vjenčanje. Kaže da je u Amini, s kojom ima trogodišnjeg sina Ali Mensura definitivno je pronašao sreću.

- Moram priznati da me još drži euforija, nekako nisam svjestan sreće kroz koju prolazim. Toliko je sve bilo lijepo, 12 sati intenzivne pažnje, a nama je sve prošlo kao da je trajalo deset minuta. Uživali smo i mi, a i uzvanici. Drago mi je da nas je vrijeme poslužilo zbog helikoptera i slijetanja. Bilo je oko 200 uzvanika na ranču i 170 na brodu, dakle oko 300 ukupno - kaže Peljto.

Vjenčanje nije bilo posvećeno samo njegovoj, nego i svim ženama, ističe Peljto.

- Mislim da sve žene ovog svijeta zaslužuju neuobičajeno vjenčanje koje sam ja priredio svojoj supruzi. Brčko i okolina ne pamte ovakvo vjenčanje. Avion, konj, kočije, "hummer" limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao. Osim toga, zvali su me iz Zagreba i Beograda da mi čestitaju i da mi kažu da se ovakvo vjenčanje nije dogodilo u regiji - ističe Peljto. 

Inače, Peljto se pohvalio i činjenicom da se vjenčao šerijatski, po muslimanskim vjerskim običajima.

Ovo je Peljti treći brak. Prvi put je pred matičara stao sa bivšom suprugom Tinom 1991. godine, i iz ovog braka ima kćerke Semiru i Azru. Drugi put vjenčao se 2012. godine sa Adisom Hotom, no tri godine kasnije i ovaj brak je nažalost doživio svoj krah.

Naslovnica Život