Mozaik Život

Ne oglašava se u javnosti

Poznati Splićanin dao otkaz i seli u zemlju snijega i leda, a prijatelji mu već pakiraju termo gaće: Ako me nazovete, dobit ćete k***c od ovce...

Ne oglašava se u javnosti

Ne mogu ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da idem na Island. A što se zime tiče, hladnoće me nikad nije bilo strah - kaže Vjeran Mišurac koji je spreman za novu životnu avanturu za Jutarnji list.

I to ne bilo kakvu. Vrsni televizijski novinar i vođa nezaboravnog benda Zinedine Zidane koji se proslavio hitom ‘Pantagana’, odlazi, kažu nam njegovi prijatelji, na Island. Ovog puta ne kako bi snimio neku novu reportažu o kojoj će se potom danima pričati. Vjeran u zemlju snijega, leda i toplih izvora kreće da bi tamo - ostao.

 

 

Koliko su mu namjere ozbiljne pokazuje i to što je svojim kolegama i prijateljima na HRT-u, gdje je godinama radio, u utorak navečer rekao ‘zbogom’ na ‘oproštaljki’ upriličenoj u redakciji Vanjske politike.

Ide u bolji život

- Rekao nam je da ide u bolji život - kroz smijeh kažu Vjeranovi kolege, kojima će duhoviti, zanimljivi novinar, ne kriju, jako nedostajati.

- Da je njegov, kako ga je zvao, ‘stariji brat’, Joško Martinović živ, sigurno bi za koji mjesec krenuo za Vjeranom na Island, pa bi priču o čovjeku koji s četrdeset i pet godina odlazi u nepoznato objavio u ‘Globalnom sijelu’, nezaboravnoj emisiji u kojoj su radili i Vjeran i Joško - kažu nam Vjeranovi prijatelji s HRT-a.

Do samog Vjerana jučer je bilo gotovo nemoguće doći. Na HRT-u se razdužio, više ne koristi svoj stari poslovni e-mail niti telefon, a u novi život kreće od danas, kako je to u srijedu pojasnio na društvenim mrežama:

- Svima koji me ne mogu dobiti na mobitel daje se na znanje - to je HRT-ov mobitel, što znači da on ostaje, iako ja prestajem biti, HRT-ovo vlasništvo. Ako ga zovete, a cilj vam je dobiti mene, dobit ćete k.... od ovce. Elem, sutra mi stiže novi mobitel s novom karticom, novim brojem i novim životom - napisao je Mišurac na svom Facebook profilu. Obožavatelji su mu već počeli slati poruke podrške, zanima ih je li uoči puta na Island kupio termo gaće, brinu se hoće li mu biti hladno...

Naslovnica Život