Mozaik Showbizz

Dobro je znati

Savjeti zlata vrijedni za sve posjetitelje 'Ultre': otkrivamo u koju je 'uru' najveća gužva na ulazu i bez čega ne možete, zbog jedne greške mnogima su propale i karte...

Dobro je znati

Danas je prvi dan najvećeg festivala elektronske glazbe u našim krajevima. "Ultra" je kao i prethodnih godina privukla u Split masu posjetitelja iz svih krajeva svijeta, a brojna je i domaća ekipa kojoj ne pada na pamet preskočiti takav događaj u svome gradu.

U tijeku su posljednje pripreme za Ultru, stiže nikad više partijanera, a u Parku mladeži niknula najveća pozornica ikad u ovom dijelu Europe; Joe Bašić otkrio može li nam Mallorca preoteti festival

To, u pravilu, već znamo, rezultira gužvama, krkljancima u prometu, izgubljenim stvarima u gurajućoj masi na ulazu i ponekom intervencijom dežurnih službi zbog pretjerivanja s alkoholnim pićima i nedovoljnog unosa vode. Kako ne biste sebi i drugima oko sebe zagorčali dan i pokvarili dobru zabavu, pokušajte se držati ovih "zlatnih pravila".

Dobro će vam doći i ukoliko planirate partyjati do jutra, a ne znate što smijete, a što ne unijeti u festivalski prostor, kako se obući i ostale 'sitnice' koje bi vas u ključnim trenucima mogle spasiti i poštedjeti neugode. Donosimo sve potrebne informacije, pa krenimo redom...

1. Dođite na vrijeme

Dođite na vrijeme, jer najveće gužve na ulazu su oko 22 sata. Mogli biste propustiti svog omiljenog DJ-a i provesti njegov nastup u koloni.

2. Važno je piti vodu

Kako biste izdržali cijelu noć, hidrirajte se, jedite i ne pretjerujte u alkoholu.

3. Malo poštovanja

Poštujte druge ljude, jer "Ultra" je mjesto tolerancije i prihvaćanja ljudi svih nacija, godina i seksualnog opredjeljenja.

4. Pazite na svoje stvari

Ponesite dovoljno veliku torbicu u kojoj ćete čuvati svoje stvari za vrijeme festivala, dokumente i novac posebno osigurajte.

5. Jednom unutra

Na stadion i okolne pozornice moći će se, kao i prethodnih godina, samo jednom ući i izaći, a nakon izlaska moći će se ući tek sljedećeg dana. Zbog ove su "greške" nekima znale propasti i ulaznice koje su neoprezno koristili...

6. Prozirni ruksak

Oni koji žele, moći će kupiti ruksak napravljen od prozirnog materijala koji omogućuje jednostavan vizualni pregled zaštitarima.

7. Bez nasilja

Na festivalu je najstrože zabranjeno bilo kakvo verbalno ili drugo nasilje. Ako se tako budete ponašali, postoji velika šansa da vas se isprati sa stadiona i privede u policijsku postaju.

8. Tolerancija i prihvaćanje

Ako na party dolazite u majici ili nekom drugom odjevnom komadu s natpisima i parolama, obavezno pazite da to budu poruke mira, tolerancije i prihvaćanja, jer biste u protivnome mogli završiti izvan stadiona. Sve se snima, stoga će i prekršitelje biti moguće naći nakon festivala.

Naslovnica Showbizz