Mozaik Showbizz

Disneyjeva zvijezda

Otkriven uzrok smrti 20-godišnjeg glumca: patio je od bolesti od koje i u Hrvatskoj boluje 40.000 ljudi, poremećaj prate posve različita stanja

Disneyjeva zvijezda

Cameron Boyce, dvadesetogodišnja Disney zvijezda, preminuo je u subotu od napadaja u snu izazvanog epilepsijom od koje je mladi i talentirani glumac bolovao, otkriva TMZ.

Ujutro ga je u nesvjesnom stanju pronašao njegov sustanar, a nakon dolaska liječnika proglašen je mrtvim na licu mjesta jer na oživljavanje nažalost nije reagirao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

wait wut

A post shared by Cameron Boyce (@thecameronboyce) on

Iako se borio s epilepsijom, bolest ga nije sprječavala u ostvarivanju njegovih snova i nije ometala njegovu glumačku karijeru koju je započeo sa samo 11 godina. Boyce je tako bio zvijezda Disneyevih serija "Jessie", "Austin&Ally", "Shake it Up", "Good Luck Charlie" i filmova "Descendents" i "Grown Ups."

"Svijet je bez sumnje ostao bez jednog od svojih najsjajnijih svjetala, ali njegov će duh živjeti kroz dobrotu i suosjećanje svih koji su ga poznavali i voljeli." - priopćila je njegova ožalošćena obitelj.

Brojne obožavatelje i glumačke kolege šokirao je odlazak tako mladog glumca te svoju sućut izražavaju na društvenim mrežama. Od Boycea se oprostio i glumac Adam Sandler s kojim je glumio u filmu "Grown Ups 1" i "Grown Ups 2."

"Tako mlad. Tako drag. Tako smiješan. Jednostavno najdivnije, najtalentiranije i najpristojnije dijete ovdje. Volio sam to dijete. Toliko je brinuo o svojoj obitelji. Toliko je brinuo o svijetu. Hvala ti, Cameron, na svemu što si nam dao. Toliko toga trebalo je tek doći. Sva naša srca su slomljena. Razmišljamo o tvojoj nevjerojatnoj obitelji i šaljemo najdublje saučešće." - napisao je na Instagramu.

Epilepsija je vrlo raširena bolest, a prema Europskoj deklaraciji o epilepsiji iz 2011. godine u Europi oko 6 mijuna ljudi boluje od epilepsije, a novodijagnosticiranih slučajeva svake godine ima oko 300 tisuća.

Vodeći se sličnim epidemološkim kriterijima, u Hrvatskoj epilepsiju ima 40.000 ljudi, javlja Hrvatska udruga za epilepsiju.

Ovaj vrlo specifičan poremećaj prati posve različite bolesti i stanja pa su izgledi liječenja također različiti i ovise o konkretnim okolnostima koje su dovele do epilepsije. Analizirajući rezultate liječenja kod velikog broja osoba s različitim oblicima epilepsije, može se reći da se da se napadaji ne pojavljuju kod otprilike 2/3 onih koji redovito uzimaju terapiju.

Naslovnica Showbizz