Mozaik Showbizz

kako nam je ovo promaklo?!

Prepoznajete li predivnu djevojku iz Škorinog spota za jedan od njegovih najvećih hitova? Danas je ministrica; 'Imala je manekensku figuru, jedina se nije bojala konja'

kako nam je ovo promaklo?!

Kako se već naveliko piše, Miroslav Škoro sutra bi mogao objaviti svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske, ali u sljedećim recima naglasak će ipak biti na njegovoj glazbi, odnosno videospotu za "Ne dirajte mi ravnicu".

Zanimljivo, u jednom od njegovih najvećih hitova ulogu je odigrala ni manje ni više nego Gabrijela Žalac, danas ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Dugokosa i elegantna Žalac tada je dobila zadatak da u spotu jaše konja, a njezina prijateljica Marija Pavković za 24sata otkrila kako je došlo do ove, na prvu možda i neobične suradnje.

- Gabrijela se jedina nije bojala konja - kazala je Pavković, koja je objasnila da je Žalac od malih nogu bila izrazito svestrana i nadarena. U spotu “Ne dirajte mi ravnicu” nastupa Kulturno-umjetničko društvo “Lisinski”, a ona tu jedina jaše, uz jednog mladića.

- Škoro je taj spot snimio na VHS kasetu. U to vrijeme još nije bilo DVD-ova i stickova, pa ga je prodavao u dobrotvorne svrhe - nastavlja gospođa Pavković. Tako zarađeni novac išao je za pomoć prognanicima i izbjeglicama, kojih je tad u Hrvatskoj bilo više od pola milijuna i svaka je kuna bila dobrodošla -  dodala je Pavković.

- Bila je jedna od najboljih plesačica, tad je imala manekensku figuru za razliku od danas - kazao je za 24sata Danijel Šota.

 

 

Naslovnica Showbizz