Mozaik Gastro

sve u jednoj teći

Prevruće vam je za kuhanje? Ovo je najjednostavnija manistra na pome, za čas gotova i puna najboljih okusa ljeta! Otkrivamo i kako jelo učiniti još primamljivijim

sve u jednoj teći

Ako su vam dodijale uobičajene šalše za manistru ili nemate pojma što s tortellinima, raviolima i drugom punjenom testennom osim zaliti ju vrhnjem, predložit ćemo vam jedan odličan i jednostavan recept. Svi okusi ljeta kriju se u ovom jednostavnom toću za manistru, ako ga toćem uopće možemo nazvati.

Osim što je aromatičan, vrlo je praktičan, jer ide uz sve tipove pašte, a mogu ga jesti i vegni. I ono što je najbolje: brzo je gotov i šporkat ćete samo jednu teću. Okej, i blender... Sad vjerojatno već pogađate o čemu je riječ. Donosimo vam osnovnu verziju, a u nastavku i par trikova zadodatno podizanje okusa.

Brzi ljetni umak za tjesteninu

oko pola kilograma cherry rajčica, narezanih 
oko pola šalice pinjola (u nedostatku koristite orašaste plodove po svom izboru)
šalica listova bosiljka
1 veći režanj češnjaka, nariban ili sitno nasjeckan
žličica balzamičnog octa
žlica limunovog soka
5 žlica maslinovog ulja
sol, papar

Stavite kuhati manistru, a u međuvremenu se uhvatite pripreme pesta.

Na suhoj tavi prepržite pinjole dok ne postanu zlatni pa ih ubacite u mini blender zajedno s 3 žlice maslinovog ulja, oko pola žličice soli i limunovim sokom (koristite li obični možda ćete morati udvostručiti količinu sastojaka - višek će se dobro držati u hladnjaku nekoliko tjedana - ali ovaj pesto možete napraviti i ručno, uz malo gnječenja i sjeckanja).

Procijedite manistru, dodajte joj pesto i ostale sastojke, promiješajte i poslužite.

A sad evo par trikova s kojima će umak biti još bolji.

Cherry pomice možete prerezati popola i lagano prepeći na grillu. Umjesto bosiljka, ili uz njega, pestu možete dodati rukolu ili majčinu dušicu, čak i malo ružmarina. Ako niste vegan, slobodno posvemu pospite ribanog parmezana ili pekorina, a možete dodati i malo usitnjene hrskavo pržene pancete ili repiće kozica s grilla.

U slast!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johanna Land (@johannaland_official) on

Naslovnica Gastro