Mozaik Gastro

LJETNI RUČAK ZA 5

Ispecite ih navečer, ponesite sutra na posao ili na plažu: s ovom varijantom hit povrća sa sirom svih ćete oduševiti, jednako su slasne i tople i hladne

LJETNI RUČAK ZA 5

Vrijeme je kad vam se na da kuhati, osobito ništa komplicirano. A ipak želite pojesti nešto kuhano i lagano.

Tim željama svakako će udovoljiti recept koji vam nudimo, a provjeren je i dobio je super ocjenu svih koji su ga kušali.

Riječ je o kockama od tikvica sa sirom i salatom koje možete poslužiti tople, ili hladne, ponijeti na izlet, kupanje...

Naravno, uz salatu kao prilog.

Sastojci:

- 4 tikvice srednje veličine, naribane

- 250 g rikote (moži i naribani sir po volji, ili skuta, feta...)

- 120 g naribanog parmezana

- 6 jaja

- 1 veći luk, 1 češanj češnjaka, sitno sjeckani

- 120 g mlijeka

- 120 g brašna

- sol i papar

- 5 feta slanine narezane na kockice

Posuda za pečenje veličine 20 × 30 cm.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite posudu za pečenje papirom.

Na tavi propržite slaninu. Dodajte luk i češnjak i pecite dok omekšaju. U velikoj zdjeli izmiješajte naribane tikvice (prethodno ih malo ocijedite) rikotu, parmezan, sol i papar.

Izmiješajte jaja i mlijeko i dodajte brašno. U tu smjesu dodajte proprženu slaninu i tikvice sa sirom, sve dobro izmiješajte i ulijte u pripremljenu posudu za pečenje.

Pecite 35 do 40 minuta. Pustite da se ohladi i naražite na kocke.

Jednako su ukusne tople i hladne, a možete ih i podgrijati. Uz njih servirajte neku šarenu svježu salatu recimo od motovilca, rajčice i krastavaca, začinjenu djevičanskim maslinovim uljem. U slast!

Naslovnica Gastro