Mozaik Gastro

TAKO LAKO

Zbog muke s ljuštenjem preskačete dodati češnjak u umak? S ovim genijalnim trikovima 'gulit' ćete ih za cijelo susjedstvo

TAKO LAKO

Svima su poznati dragocjeni učinci češnjaka na naš organizam.

Češnjak ili po dalmatinski jednostavno "luk" rješava sve, od prehlada do preventive malignih bolesti, snižava razinu štetnog kolesterola, podiže razinu onog zaštitnog, liječi glavobolju i grčeve u potkoljenicama, snižava krvni tlak za pet do deset posto, normalizira ubrzan rad srca, poboljšava rad srčanih krvnih žila i opskrbu srčanog mišića krvlju, pospješuje probavu i rad želuca, potiče rad jetre, bubrega i prostate.

Dakle, češnjak naprosto moramo konzumirati, a većina uživa u njegovom okusu i moći kojom svakom jelu podiže ukus.

Osim neugodnijeg mirisa koji je ionako nuspojava konzumacije svježeg, termički neobrađenog češnjaka, jedina stvar koja je problematična s češnjakom je - njegovo čišćenje.

Posebno kad doma imamo onu sitniju vrstu zbog koje rado partneru udjeljujemo taj mrski zadatak, a kad se obrok mora pripremiti u žurbi, skloni smo ga i preskočiti ili nadomjestiti onim iz bočice u prahu.

Iako svjesni da radimo pravu grijehotu.

Sitne glavice luka i njegovi češnjevi ne bi nas trebali obeskrabrivati kad pri ruci imamo ovako genijalan trik koji je na YouTubeu pogledalo preko 4 milijuna gledatelja, a koji zorno pokazuje kako su nam za njegovo ljuštenje dovoljne dvije latene ili plastične posude približno iste veličine.


Glavica češnjaka se, naime, razbije o pult poput jaja, ubaci u zdjelu, poklopi drugom, i "shake" može krenuti, a rezultat su i više nego pristojno oljušteni primjerci.

Korisnici video savjeta potrudili su se usporediti više varijanti i usporediti prednosti i nedostatke istih, a one izgledaju ovako:


Ipak, jedno od najnovijih ponudila je korisnica Twittera, koja je pokazala impresivnu tehniku kojom češnjevi izlijeću kao glatki bombončići...

Naslovnica Gastro