Mozaik Gastro

SVINJE, TUNE & GRANCIGULE

Gastronomska perjanica sezonu otvara u nikad boljoj formi: ugledni inspektori dali su im najvišu ocjenu u Hrvatskoj

SVINJE, TUNE & GRANCIGULE

Inspektori uglednog gastro vodiča Gault Millau, čije je novo domaće izdanje predstavljeno prošlog tjedna, najbolju ocjenu među hrvatskim restoranima dodijelili su dubrovačkom "360" smještenom na srednjovjekovnim zidinama što njihovim gostima omogućuje zaista spektakularan pogled.

Za pola boda (dobili su 17.5 od 20 maksimalno mogućih bodova) prestigli su trio u najbližoj pratnji "Pelegrini", "Laganini" i "Monte", što je najbolji pokazatelj da u novu sezonu dubrovačka gastronomska perjanica ulazi u nikad boljoj formi.

"360" koji svoja vrata otvara u utorak 19. ožujka, na svom pročelju i tijekom 2019. godine će moći istaknuti jednu Michelinovu zvijezdicu, a uz zagrebački "Noel" bit će jedini hrvatski restoran koji će biti uvršten u tiskani Michelinov vodič "Main Cities of Europe" u kojem su upute gdje najbolje jesti u europskim metropolama.

Samo večera

Priznanjima tu nije kraj, jer je talentirani chef Marijo Curić nominiran za "Best Chefs Award 2019", natjecanje na kojem su slavili velikani poput Joana Roce ili Renea Redžepija, a iskusni Rudolf Papac koji upravlja restoranom i brine o 500 vinskih etiketa iz cijelog svijeta, zaslužan je što je "360" prepoznat i od strane Wine Spectatora koji im je dodjelio "Best of Award of Excellence".

Restoran će i ove sezone posluživati samo večeru, a kako bi se svakodnevno održala visoka razina kvalitete i usluge kakvu gosti koji dolaze na ovakva mjesta i očekuju, u kuhinji i servisu zaposleno je više od 50 osoba.

Chef Curić nakon iskustva stažiranja u najboljim restoranima Londona i Milana nastavlja s idejom da gostima ponudi najbolje namirnice koje Hrvatska ima, kao što su crna slavonska svinja, jadranska plavoperajna tuna, grancigula, paška janjetina ili jadranska hobotnica, no u skladu s trendovima svjetskog fine dininga.

 

Naslovnica Gastro