Mozaik Društvena mreža

slavljenički party

Kad Mr. C stiže u grad, znamo da slijedi party o kojem će se pričati: legendarni DJ Splićanima obećava pet sati čiste magije

 slavljenički party

Kad Mr. C stiže u grad, znamo da slijedi party o kojem će se dugo pričati! Potvrdit će vam to svi oni koji su u prosincu 2015. uz legendarnog DJ-a , kada je posljednji put gostovao u Splitu, plesali do iznemoglosti u Judinom drvu ili vrućeg kolovoza 2014. uz njega dočekali zoru na Barbarincu.

Legendarni Mr.C. na Barbarincu: pogledajte kako se otočić ljubavi tresao u ritmu housea

Nema sumnje, naći će se među našim čitateljima i starijih partijanera koji s nostalgijom pamte njegove nastupe u ‘Metre’, a sve nam se čini da bi njegov povratak u Split na plesni podij mogao dovući i neke koji su odavno odustali od noćnog života.

Naime, legendarni DJ prvi put je nastupao u Splitu davne 1999. godine kada je na Žnjanu održan veliki elektronski ‘event’ Evolution Funk, gdje je nastupao uz face poput Jeffa Millsa I Jean Marie Konna, a Split se te večeri sasvim slučajno upisao u anale scene elektronske glazbe jer je upravo tom prilikom Mr. C publiku počastio svjetskom premijerom planetarno popularnog hita ‘Jaguar’.  A mnogi su se baš  toga ljeta, te noći, zauvijek navukli na ritmove koji tjeraju na ples. 

Svi oni kojima su ova sjećanja probudila one poznate ‘leptiriće u trbuhu’, novu priliku za izlaz za pamćenje imat će već ovoga vikenda, kada Mr. C ponovo stiže u Judino drvo, a ovoga puta radi se o jednom sasvim posebnom, slavljeničkom partyju.

Ovaj neumorni 50-godišnjak, naime, upravo ovih dana slavi respektabilnih 30 godina karijere, a iako je prije nekoliko godina svoju londonsku adresu zamijenio onom u L.A.-u, veliku obljetnicu obilježit će i s nekoliko nastupa u Europi. U Judinom drvu s nestrpljenjem ga očekujemo u subotu, 2. prosinca, a odmah nakon Splita leti za London, gdje 9. prosinca nastupa u čuvenom klubu Red Gallery.Njegovih 30 godina karijere uistinu je teško sažeti u nekoliko rečenica, no spomenimo da je na glazbenoj sceni poznat još od davnih 70-ih, kada je nastupao kao MC i reper. Ovaj osebujni lik, pravog imena Richard West, već tada je počeo otkrivati čari house glazbe i repati uz elektronske ritmove, a prijelomni trenutak dogodio se kada je 1987. godine snimio vokale na mixu slavnog Evil Eddie Richardsa, što je rezultiralo prvom hip house snimkom ikad objavljenom.

Traka je mnogima poznata kao page 67, a Mr.C na njoj govori o moći meditacije i pozitivnog razmišljanja. Upravo to iskustvo otvorilo mu je vidike kako želi stvarati vlastitu glazbu, nakon čega donosi veliku odluku – daje otkaz na svom dosadašnjem polsu mljekara te se odlučuje potpuno posvetiti house glazbi. Ostalo je povijest, duga punih 30 godina. 

Kako je prilikom svog zadnjeg intervjua za ‘Slobodnu’, 2009. godine, našem kolegi Marku Njegiću otkrio da iz Londona seli u sunčanu Kaliforniju,  zanimalo nas je kako je odlazak preko bare utjecao na njegov zvuk.

Mr. C: Partyji će odoljeti recesiji

- Moj zvuk se uvijek razvija i mijenja, a preseljenje u L.A. nije donijelo ništa drugačije u tom smislu. Jednostavno, imam nizak prag tolerancije na dosadu kada je glazba u pitanju, što me  stalno drži u potrazi za novim zvukovima.

Što možemo očekivati ove subote u Splitu, priprema li kakav poseban, slavljenički set?

- Zaista ne znam što ću svirati za vas, ali znam da će biti posebno. Imat ću punih pet sati za stvaranje magije, puštat ću puno novih stvari, ali sigurno će biti i mojih starih produkcija i pjesama koje su me posebno nadahnjivale u proteklih 30 godina – obećava Mr.  C.

A svima onima koji bi se tako rado isplesali ovoga vikenda, ali im se teško odvojiti od svog kauča,  prenosimo poruku Mr. C-ja jednom obožavatelju koji mu se na Facebooku požalio kako je prestar da bi došao na party.

‘Kažu da prestanemo plesati kada ostarimo, ali istina je da ostarimo kada prestanemo plesati’. Pa još jednom promislite...
 

Zov Hollywooda

Provjerili smo i kako napreduje glumačka karijera Mr. C-ja , trebamo li strepiti da će ga li zov Hollywooda odvući od DJ pulta?

- Preselio sam se u Los Angeles kako bih se više uključio u filmsku industriju, ali glazba me zadržala vrlo zauzetim, stoga moja glumačka karijera još nije prava karijera. I dalje volim DJ-ing, stvaranje glazbe, partyje i predstavljanje svoga labela, zbog čega sam posljednjih osam godina bio toliko zauzet da se nisam stigao dovoljno posvetiti glumi.

Međutim, upravo sam završio snimanje nevjerojatnog kratkog filma u kojem imam glavnu ulogu, a ponuđene su mi uloge i u tri igrana filma. U tom smjeru počet ću više djelovati u narednoj, 2018. godini, no i dalje ću nastaviti stvarati glazbu i baviti se DJ-ingom. Morat ću smanjiti broj svojih DJ nastupa izvan Amerike kako bih više bio u L.A.-u jer moram biti na pravom mjestu kako bi moja glumačka karijera krenula uzlaznom putanjom. 

Rušio barijere

Mr. C i danas nastupa diljem svijeta te već 12 godina organizira 'Superfreq' večeri, klupski eventi koji se održava po najboljim klubovima diljem svijeta.

Tijekom karijere po mnogočemu je bio prvi i rušio barijere, pa se tako posebno pamti i veliki hit ‘Ebeneezer Goode’, legendarnog benda The Shamen čiji je član bio od 1990. do 1999. Mr. C, tada u ulozi MC-ja, 1992. godine progovara o tematici droga i ecstasyja, zbog čega se  pjesma i dan-danas smatra kontroverznom.

Nekoliko godina kasnije, slijedi lansiranje Plink Plonk Records-a, sa Paul Rip-om, a 1995. otvara legendarni noćni klub The End, čiji je vlasnik bio desetak godina te kojim je zauvijek promijenio londonsku klubsku scenu. Punih deset godina vodio je i radio show na London's Kiss 100 postaji, a kratko vrijeme je radio i kao TV prezenter za BBC, MTV & VH1.

 

Naslovnica Društvena mreža