Mišljenja Parangall

Parangall

THIRTY SECONDS TO MARS This Is War

Izvođač: THIRTY SECONDS TO MARS
Album: This Is War (EMI – Dallas)
Ocjena:  ***

Golema medijska pažnja zbog prijetnje velikom odštetom napuste li matičnu diskografsku kuću EMI dok ih još veže postojeći ugovor, ali i zgodna promotivna ideja da svoj treći album “izbace” na tržište s dvije tisuće različitih omota na kojima su fotografije fanova, zacijelo su kumovali da album This Is War bude potencijalno najjači komercijalni adut Thirty Seconds To Mars.

Grupa predvođena glumcem, pjevačem i autorom svih skladbi Jaredom Letom očito je odlučila zakoračiti još više u aktualni pop-rock mainstream. Naime, vrativši se na zvuk prvijenca i njegove post-grunge stilizacije križane s melodijama i vokalom koji kao da su došli s albuma skandinavskih hit-makera A-Ha, Leto i društvo su izvornoj kovanici sada dodali još i melodiozni stadionski rock te kurentne začine gothic prog-rocka.

Ove potonje karakteristike posebno je naglasila “U2-ovska” produkcija Flooda i Stevea Lillywhitea, davši materijalu potrebnu dozu poliranosti i stadionskog potencijala, što je, u konačnici, This Is War učinilo njihovim najprobavljivijim albumom do sada.

Naslovnica Parangall