Mišljenja Parangall

Parangall

LET 3 Two Dogs Fuckin’n & El Desperado (Reizdanja)

Izvođač: LET 3
Album: Two Dogs Fuckin’n (Dallas)
Ocjena:  **** 1/2
Album: El Desperado (Dallas)
Ocjena:  ****

Prvijenac Leta 3 ne samo da je dobro ostario već se i “umornim ušima“ i mladcima posve nesvjesnim događanja na sceni prije nultih godina novog stoljeća danas može činiti ni manje ni više nego jednim od veoma bitnih albuma domaće rock scene.

Two Dogs Fuckin’ je naprosto sjajan album s vrhunskim temama koje su odlično ostarjele i u izvornom sirovom i tjeskobnom postpunkerskom izdanju (Sam u vodi, Ne trebam te, Izgubljeni, U rupi od smole, Veliki dan, Zora...), dok priključeni “bonusi“ s tri prije neobjavljena broja reizdanju daju dodatnu vrijednost prvorazrednog dokumenta iz “bolje prošlosti“.

Ni Desperado, snimljen 1991., nije bitno drugačiji, iako je na njemu bilo posve jasno da će negdašnji ljuti pankeri krenuti dalje putem art-rocka sa sve zahtjevnijnim produkcijama, scenskim ekspadama i slojevitijom glazbom.

Desperado, dakako, nudi još dovoljno stare žestine u naslovnoj temi, buldožerovskoj Voules vous, punkerskim biserima Fuck famiglia i Vjeran pas, no zaključna Mona uprla je prstom na neka buduća nova svitanja Mrle i Prlje i njihova fascinantnog Leta 3.

Naslovnica Parangall