Mišljenja Parangall

Parangall

ALICIA KEYS The Element Of Freedom

Izvođač: ALICIA KEYS
Album: The Element Of Freedom (Sony – Menart)
Ocjena:  *** 1/2

Uvjerljiviji od prethodnika As I Am, The Element Of Freeedom je, unatoč nazočnosti Beyonce u skladbi Put It In A Love Song i Jay-Z-ja u Emipre State Of Mind (Part II) Broken Down, bliži neo-soulu kojim je Alicia stekla ime, nego konfekcijskom “hitoidnom” R&B-ju megauspješnog bračnog para.

Pokazao je to već pospani, soulom ozračeni uvodni broj Love Is Blind, a za njim i nastupni singl Doesn’t Mean Anything s očitim “klasičnim” autorskim rukopisom Alicie Keys i njezina vjernog suradnika Kerryja Brothersa. Tema bliža poetici U2 nego R&B zvijezdama, još jednom je pokazala da vrlo dobro funkcionira stara formula “zbrajanja” nježnog, no izražajnog vokala i robusnije ritam sekcije.

I sljedeća, Try Sleeping With A Broken Heart, pokazala je naklonost prema neo-soulu i popu koji je patentirao Prince što je, očito, prostor u kojem se Alicia najbolje snalazi. Ustupak kurentnim trendovima možda je bio angažman producenta Jeffa Braskera znanog po suradnji s Kenyom Westom, no on je bezgrešno obavio svoj zadatak, nimalo ne dirajući izvornost osebujnog zvuka a la Alicia.

Naslovnica Parangall