Mišljenja Agora

Agora

Ivica Šola

Izbori bez izbora

Hillary Clinton, za razliku od onog prostaka i primitivca Donalda Trumpa je predivna žena. O tome postoje brojna svjedočanstva, no važni mediji to uporno prešućuju. Prilika je da to i dokažemo. Rado čitam Wikileaks. Tako ovdje (https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/3774) možete pročitati mail u kojem je ova predivna žena razmijenila mišljenje o ISIL-u sa Johnom Podestom, intimusom obitelji Clinton, u kojem stoji kako Katar i Saudijska Arabija financiraju ovu zločinačku terorističku skupinu.

Širina obitelji Clinton sastoji se u tome što Katar i Saudijska Arabija jednako tako financiraju i zakladu njezinog muža Billa. A zaklada njenog muža ujedno financira i njenu kampanju. Ljubavni trokut. Tko je destabilizirao Europu i na vrat joj natovario izbjegličku krizu?

Mislio sam da je Donald Trump, ali nije. Kao državna tajnica zagovarajući agresiju na Libiju i Arapsko proljeće Hillary je omogućila da se obistini Gaddafijeva kletva kako će u slučaju intervencije izbjeglice preplaviti Europu. Politika Hillary Clinton uz mlitavog Obamu dovela je do smrti stotina tisuća civila. To je sve činila iz ljubavi prema demokraciji i demokratiziranju Libije, Egipta...

Hillary je voljela ratovati, baš ženstveno. Slažem se da je Trump nepredvidljiv, no problem je puno veći što je Hillary predvidljiva, kao i klan Clintonovih.

Ima neka nigerijska veza

Evo još jednog primjera o kojem opširno možete pročitati ovdje (https://world.wng.org/2016/05/troubling_ties). Unatoč protivljenju cijele administracije, Hillary je kao državna tajnica odbila staviti na popis terorističku organizaciju Boko Haram u Nigeriji, koja je u svom terorizmu još okrutnija od ISIL-ovaca (vjerujte, i to je moguće), tvrdeći kako oni nisu prijetnja SAD-u, te kako se radi tek o "lokalnoj grupi".

Na stranu što to nije točno, budući da je Boko Haram 2012. godine izravno radio o glavi američkom veleposlaniku Terenceu P. McCulleyu, zaštitnički stav ove žene prema terorističkoj organizaciji koja svednevice siluje, dekapitira i sakati ženama spolne organe iznimno je zanimljiva.

Zato nije čudo da se tako sablažnjavala, kao i cijeli svijet, nad primitivnim seksističkim izjavama i ispadima Donalda Trumpa, budući da on ipak nije bio tako temeljit kao njezini štićenici iz Boko Harama: on žene samo drpa i vrijeđa, ne kamenuje ih, ne otkida im klitoris, ne odsijeca glave...

Na Hillary u slučaju odbijanja stavljanja Boko Harama na popis terorističkih organizacija ipak treba gledati s razumijevanjem. Naime, upravo u to vrijeme njezin muž je u Nigeriji držao pozvana predavanja, tri ukupno, koja je financirao nigerijski multimilijarder i medijski mogul Nduka Obaigbena, uplativši zakladi Clinton 700 tisuća dolara po nastupu njezinog muža.

Razni nigerijski "ugledni poduzetnici" uplatili su Clintonima silne milijune. Zato je razumljivo zašto su Clintonovi štitili Boko Haram. Bilo bi nezahvalno i neljudski staviti na listu terorista nekoga tko tako obilno financira humanitarni i politički rad nje i njezinog supruga. Tek kada je Hillary otišla, njezin nasljednik John Kerry je Boko Haram stavio na popis terorističkih organizacija.

Bezobraznik jedan bezobrazni, ona ga postavi na svoje mjesto a on joj zabije nož u leđa i osramoti je pred cijelim nigerijskim narodom. Opće je pak mjesto da je financiraju i oni kriminalci s Wall Streeta, i Goldman Sachs, dok onaj primitivni idiot Trump kampanju plaća svojim novcem. Opće je mjesto da je podmazuje i George Soros, što je prirodno savezništvo jer su srodne duše. Naime, i Soros i Hillary dopodne ubijaju i pljačkaju, a popodne djeluju humanitarno.

Američka romansa

Zbog svega rečenog meni je kao svim pristojnim, naprednim ljudima, od Hollywooda do svih svjetskih mainstream medija, Donald Trump apsolutno neprihvatljiv. On je utajivao porez, vrijeđao i zlostavljao žene. Gad kakvog svijet nije vidio. Zato je najvažnija da svijet dalje napreduje u humanosti i širenju prostora sloboda pa da u Bijelu kuću konačno zasjedne prva žena predsjednica odjevena u bjelinu kako i dolikuje toj kući. Žene u Obaminoj Africi to će posebno oduševiti.

Zapravo, mislim da i Hilarry i Trump, na temelju viđenog i dokazanog, oboje zavrjeđuju ući u Bijelu kuću. To je moguće samo ako se ova romantična priča o prvoj ženi, nakon Afroamerikanca, u Bijeloj kući nastavi tako da se ona razvede od Billa, a on od one Slovenke s vjerodostojnom diplomom i vjenčaju se, po mogućnosti u crkvi.

Njemu bi kum bio Putin, a njoj šef ISIL-a Abu Bakr al Baghdadi, budući da imaju iste sponzore - Katar i Saudijsku Arabiju. Vjenčanje bi bilo najbolje upriličiti u Siriji, na nekom romantičnom mjestu kraj porušenih milenijskih spomenika gdje bi Erdogan držao zdravicu u čast mladenaca te poklonio Trumpu veliku četku za kosu, budući da se češlja ispod pazuha pa nagore, a njoj tradicionalnu tuniku nigerijskih žena.

Dok ovo pišem, suze mi poput slapa već teku niz obraze. Zaplačite i Vi jer drugo Vam i ne preostaje. Uskoro će plakati i cijeli svijet nad ovom izbornom romansom bez izbora.

Naslovnica Agora