Kultura Kultura

adio, kalelargo

Zadarski KaLibar bestiVal, književni festival krupnog kalibra, od večeras u Varaždinu

adio, kalelargo

KaLibar bestiVal, projekt nastao u suradnji zadarskoga ZaPisa i Kruna Lokotara, nakon nekoliko zadarskih izdanja preselio se u Varaždin.

Od četvrtak do subote bit će predstavljeno trinaest knjiga, od kojih dvije premijerno. Festival otvara dodjela nagrade "Post scriptum", za književnost na društvenim mrežama, koja će biti dodijeljena Lidiji Deduš, bosanskohercegovačkoj spisateljici s višegodišnjom varaždinskom adresom.

Prošlogodišnji pobjednik Mladen Blažević predstavit će knjigu "Mogućnost povremenih oborina", za koju je lani dobio nagradu. Uz njega, o knjizi će govoriti Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras i Darko Cvijetić. Poslije će Predrag Ličina predstaviti knjigu "Bljuzga u praskozorje" i film "Teleport Zovko", a Marko Tomaš zbirku "Trideset deveti maj".

U petak od 19 sati nove knjige predstavit će Andrijana Kos Lajtman, Dinko Kreho, Darko Cvijetić i Damir Karakaš, a službeni dio večeri završit će kazališnom predstavom grupe GLLUGL "Med zidima".

U subotu od 19.30 nove zbirke predstavit će Denis Ćosić i Monika Herceg, Maša Kolanović promovirat će zbirku priča "Poštovani kukci". Nakon toga večer, kao i festival, završavaju velikim kalibrom, koncertom Damira Avdića. S.K.

Naslovnica Kultura