Dalmacija Zadar

Prostitucija u Zadru

Otkriveno u kojem su klubu radile mlađahna 'madam' i striptiz plesačica koja se prostituirala po jahtama; Seksualne usluge su imale poseban cjenik

Prostitucija u Zadru

Dvadesetdvogodišnja djevojka iz Zagreba koja je u četvrtak navečer privedena u Zadru zbog prostitucije, radila je kao voditeljica noćnog kluba "Red Carpet" kod benzinske postojane na Boriku.

Djevojka je osumnjičena da je organizirala prostituciju, odnosno da je podvodila 30-godišnjakinju također iz Zagreba, koja je u noćnom klubu radila kao striptiz plesačica.

Nju je, prema policijskoj prijavi, 22-godišnjakinja podvodila klijentima na brodu, inače gostima kluba, uz cijenu od 8000 kuna. Kako doznajemo, klijenti su najčešće bili strani državljani koji su na unajmljenim brodovima boravili na zadarskom području.

– Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se osnovano sumnjiči da je počinila kazneno djelo protiv spolne slobode, prostitucija iz čl. 157 st.1. Kaznenog zakona – priopćeno je iz zadarske policije.

Ulaz u noćni klub na Boriku naplaćuje se sto kuna, a piće i poseban ples klijente je koštao oko 600 kuna. Seksualne usluge su imale poseban cjenik i kretao se oko 500 eura naviše.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga noćnog kluba te stambenog prostora koji se koristi.

Prilikom pretrage stana policija je zatekla 29-godišnjeg Š.G. iz Zadra, inače zaposlenog zaštitara u jednom zadarskom hotelskom naselju, koji je stanovao zajedno s djevojkama. Muškarac je otprije poznat policiji zbog droge i nasilja, a kod njega su pronašli neregistrirani pištolj kalibra 7,62 milimetra sa streljivom te manju količinu hašiša, zbog čega je također kazneno prijavljen.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 22-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu zbog prostitucije privedena pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je protiv 30-godišnjakinje podnesen optužni prijedlog zbog odavanja prostituciji.

Protiv 29-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge i oružja. Nakon što je ispitana kod državnog odvjetnika i suca istrage, 22-godišnja "madam" je puštena da se brani sa slobode.

Naslovnica Zadar