Dalmacija Zadar

zlatna obala

Dalmatinski otok postaje veliko gradilište? Predstavljen projekt gradića za 10.000 ljud i najelitnijoj morskoj oazi na svijetu! Pogledajte simulaciju

zlatna obala

Poduzetnik Edo Maržić ovih je dana u Zagrebu predstavio projekt "Zlatna obala", kojim se predviđa gradnju cijelog novog gradića na Pagu u kojem bi u skorijoj budućnosti obitavalo više od 10.000 ljudi.

Vlasnik hotela Pag i kampa Šimuni procjenjuje da bi realizacija ovog ambicioznog projekta stajala između 500 i 700 milijuna eura, a sada je predstavio i prve simulacije "Zlatne obale", piše Jutarnji list.

Kako kaže Maržić, gradio bi se luksuzni grad zatvorenog tipa, najelitnija morska oaza na svijetu, s kompletnom uslužnom i drugom infrastrukturom prilagođenom starijim stanovnicima koji će na otoku Pagu moći kupiti rezidencijalne nekretnine, svaku s vlastitim vezom za brod ili luksuznu jahtu, te s pristupom otvorenom moru.

Maržićeva je vizija, naime, prokopati kanal koji bi uvalu Dinjišku povezivao s gradom Pagom te čijim bi se cijelim tokom gradile i naseljavale rezidencijalne, luksuzne nekretnine, stanovi i vile opremljene najboljim i najskupljim namještajem, ali i s kompletnom uslugom koja bi podrazumijevala svakodnevne usluge restorana te dostavu triju obroka dnevno do kućnoga praga, garažna mjesta za automobile, hotelski smještaj za goste rezidenata te uslužno osoblje, obavezno s poznavanjem materinskog jezika stanovnika te s manirama najboljih europskih i svjetskih ugostiteljskih radnika.

Taj umjetno prokopani kanal, objasnio je Maržić, bio bi srce paškog rezidencijalnog projekta, moment uz pomoć kojeg bi otok prvi put dobio pristup otvorenom moru te se prirodno nadovezivao na postojeći Paški kanal.

U nastavku možete pogledati video koji je o projektu i njegovom značaju napravio naš čuveni novinar Goran Milić.

 

Naslovnica Zadar